Hets, hat och högt tonläge- från Centerpartiets ledare Annie Lööf

Jag visste att valrörelsen skulle bli oerhört smutsig i år, men fullt såhär smutsig hade jag inte räknat med ändå. Kanske kan det vara på det viset att Socialdemokraterna börjar känna sig desperata?

Nu har det framkommit att Theodor Engström, som i somras mördade Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan, också planerade att mörda Centerpartiets ledare Annie Lööf.

Mindre än ett dygn efter att detta kom ut i media, började utrikesminister Ann Linde skylla detta på Sverigedemokraterna– på grund av deras ”höga tonläge”. De har nämligen visat ”hets och hat” mot Annie Lööf, exempelvis genom sin youtubekanal Riks.

Hm. Vad kan detta beror på då? Det kan inte vara som ett svar på hur Annie Lööf själv har talat om dem sedan de kom in i riksdagen?

Självklart- men så får man inte säga tycker Statsminister Magdalena Andersson– för Lööf är ju brottsoffer gudbevars…

Och därför får man alltså inte säga sanningen om henne?

Man får inte hata och kritisera henne trots att hon själv hatar betydligt mer? Unket.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Hets, hat och högt tonläge- från Centerpartiets ledare Annie Lööf

 1. Mr Snaggle skriver:

  Video som dök upp i flödet. Kolla vilka människor det finns. Eller hur folk är. Flera där som inte verkar ha en aning om vad partierna står för, eller varför de röstar som de gör:

 2. G skriver:

  ”Meet the world’s youngest transgender model: Born to a mother who is now male, Noella became a girl aged four and is now tipped to make MILLIONS of dollars on the catwalk. But her biological father who raised questions has been airbrushed from her life”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-11152913/Meet-worlds-youngest-transgender-model-Noella-McMaher-10-set-make-millions.html

 3. G skriver:

  Att S blir störst på ”sin” sida är ju klart. Men vem som blir störst på andra sidan verkar desto mer öppet….

  ”Novusmätning: M faller till 15,8 procent – C större än V”
  https://omni.se/novusmatning-m-faller-till-15%2C8-procent-c-storre-an-v/a/oWJz8V

  • bergersjo skriver:

   2018 höll ju SD på att bli störst av alla och MP kom inte ens in i riksdagen, innan det råkade bli ”elavbrott” och allt såg annorlunda ut…

 4. G skriver:

  SD har ”bedrivit hatkampanj” mot Annie säger statsministern. Och denna typ av S-kampanj kallar S för vad?…

  ”Andersson: ”Exakt det nazisterna gjorde på 30-talet””
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/andersson-exakt-det-nazisterna-gjorde-pa-30-talet
  https://tt.omni.se/andersson-sd-har-bedrivit-hatkampanj-mot-loof/a/jaVMv9

 5. G skriver:

  Programledarens desperata rop: ”Martin Ådahl”
  https://www.expressen.se/tv/nyheter/val-2022/programledarens-desperata-rop-martin-adahl/

  Martin? Martin Ådahl? Martin ÅDAHL?!! Hahaha. Nike är ofta väldigt bra och vill ha ordning i klassen 😀

 6. G skriver:

  Helt fantastiskt bra gjort. Så in i bängen bra. Letar efter den på youtube men tillsvidare så får dessa två tweets med videon duga….

 7. G skriver:

  ”Karin Pihl: Det behövs en kvinnlig Jordan B Peterson”
  https://www.gp.se/ledare/det-beh%C3%B6vs-en-kvinnlig-jordan-b-peterson-1.79662219

  Guldstjärna till Karin!

 8. G skriver:

  ”Sverigedemokraterna utsatt för hackerattack av främmande makt

  Sverigedemokraterna har, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), blivit utsatt för en hackerattack av främmande makt. Målet var att göra intrång i partiets mejlservrar.

  Mot bakgrund av larmet från MSB har partiet skickat in en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY), samt anlitat ett IT-säkhetsbolag för att skyndsamt utreda det potentiella skadeläget.

  Efter att IT-säkerhetsbolaget gått igenom partiets rigorösa IT-säkerhet och dess loggar kan de konstatera flertalet misslyckade intrångsförsök under den senaste månaden. Det är dock konstaterat att partiet är utsatt för ett kvalificerat IT-brott med syfte att få tillgång till partiets mejlservrar samt lösenordsdatabas.

  Vi har inte kunnat se något informationsläckage, däremot har det inkommit rapporter om att partiföreträdare på hög nivå fått sina konton på sociala medier hackade. Vi har också indentifierat omfattande och synkroniserade DDOS-attacker mot partiets hemsida i syfte att destabilisera vår plattform och hindra partiets informationsspridning.

  Sverigedemokraternas presschef, Oskar Cavalli-Björkman, kommenterar:

  – Efter att vi uppmärksammades på detta agerade vi omedelbart för att reda ut om någon obehörig aktör fått tillgång till våra servrar, vilket vi tyvärr inte kan utesluta efter den säkerhetsanalys som gjorts. Det är givetvis mycket allvarligt om våra medlemmars mejladresser eller sociala medier-konton har kapats.

  – Det vi kommer att göra nu är att skicka ut interna uppmaningar till samtliga medlemmar att uppdatera sina lösenord så snart som möjligt. Vi kommer också att se över våra rutiner och stärka upp vår IT-säkerhet ytterligare för att förhindra framtida intrångsförsök.”
  https://via.tt.se/pressmeddelande/sverigedemokraterna-utsatt-for-hackerattack-av-frammande-makt?publisherId=3236128&releaseId=3328942

 9. G skriver:

  ”SD uppgav i ett pressmeddelande under måndagen att partiet enligt MSB har blivit ”utsatt för en hackerattack av främmande makt”, där målet sägs ha varit att göra intrång i partiets mejlservrar.

  MSB förnekar dock att man har några sådana uppgifter.

  ”Nej, MSB har inte gjort något konstaterande att SD blivit utsatta för en hackerattack från främmande makt. Så jobbar MSB inte och det ingår inte i vårt uppdrag”, skriver myndighetens pressansvariga Anna Wennerström i ett mejl till TT.

  Enligt Wennerström har MSB endast informerat partiet om sårbarheter i it-system, vilket är en del av myndighetens dagliga arbete.

  ”En del av MSB:s dagliga operativa arbete är att, när vi får kännedom om sårbarheter i it-system hos olika organisationer, kontakta organisationen och informera om det”, skriver Wennerström.”
  https://tt.omni.se/sd-vi-har-utsatts-for-en-hackerattack/a/G3v96l

 10. G skriver:

  Hmm. När man skriver såhär och ser mer eller mindre alla ickevänsterliberala åsiktsmotståndare till Annie & c/o som ondskefulla demokratihotande högerextremister så kan man ju undra om man vill bli tagen på allvar, framför allt vad gäller epiteten som kastas från den ”goda” sidan, de blir inte godare och mindre polariserande bara för att det är en vänsterliberal som pekar ut oliktänkande som all sorts extremister. Speciellt då det tydligen är förkastligt av ickevänsterliberala att se just Annie och hennes politik som ett hot mot demokratin, men genom båda dessa texter så går det ju utmärkt att se andra politiker som exakt det, ett hot mot demokratin. Bisarr dubbelstandard.

  ”Mordet i Visby blev en förfärlig påminnelse om den utsatthet många av oss lever i, bara för att vi är kvinnor, antirasister och står upp för den liberala demokratin. Om det förr handlade om äldre herrar som på fyllan en fredagskväll hörde av sig med olustiga meddelanden är det nu i högsta grad organiserade hatdrev som möter oss journalister, politiker och opinionsbildare.

  Visbymördarens kopplingar till NMR ska inte underskattas, men NMR är inte ensamma. Den högerextrema rörelsen är tyvärr bred. Hatet gror i en mylla som skapats av Sverigedemokraternas intåg i svensk politik, när etablerade partier tävlar i inhumana förslag som slår mot flyktingar och rättsstatens principer. Också etablerade politiker tar heder och ära av varandra på ett sätt som inte skedde före sociala mediers hatälskande algoritmers tid. Polariseringen gör till slut att kompromissen blir omöjlig. Demokratin krackelerar. Utvecklingen i USA borde förskräcka. Istället pågår normaliseringen av det förfärliga.

  På kvällen efter mordet i Visby gick jag till Nikodemusmässan i domkyrkan. Annie Lööf var inbjuden partiledare. Vi möttes vid nattvardsutdelandet och gav varandra en lång varm kram och viskade till varandra: Det är inte klokt, det som hänt.

  Vi delar inte politisk åsikt men vi delar vetskapen om vad kampen för människovärdet kan kosta på i form av hot och hat. Jag tänkte då för mig själv, att måtte inte mördaren också ha haft Annie Lööf som måltavla.

  Att det nu har bekräftats att så faktiskt var fallet går nästan inte att ta in. Jag vill skrika in till valrörelsen: stanna upp och inse att demokratin på allvar är hotad. Men allt pågår som om ingenting har hänt. Det gör mig livrädd.

  Annie Lööf har varit utsatt för de högerextremas drev alltsedan hon tydligt stod upp för anständighetens gräns i svensk politik. SD:s kampanjer mot henne är inte nådiga. Hon har kallats alltifrån ”Sharia-Annie” till ”ett hot mot demokratin”. Så kampanjar ett parti som aspirerar på regeringsmakten. Tyvärr hänger även den mer städade högern på i dreven.

  Jag är inte förvånad men djupt bedrövad.

  Språkforskaren Viktor Klemperer hade rätt i att det extrema språket är som små arsenikdoser som till slut har förgiftat hela samhällsklimatet. Hans analys gällde dåtidens Nazityskland men kunde lika gärna ha gällt vårt samhälle i dag. Samhällsklimatet är förgiftat. Avhumaniseringen pågår för fullt. Det är livsfarligt.

  Hatpropagandans yttersta konsekvens är våldet. Precis som Breivik tog livet av unga socialdemokrater på Utøya utifrån en högerextrem idé om att Norge måste räddas från nationens fiender, sköt Mangs invandrare i Malmö och skolmördarna gjorde sina attacker. Listan kan tyvärr göras lång.

  Säpo har i sina senaste årsrapporter pekat på att det högerextrema våldshotet mot vår demokrati har ökat. De ser också med oro på tonläget i debatten och skriver: När gränsen för vad som är normalt hela tiden flyttas fram kan det leda till att våldsbejakande extremister tycker sig ha stöd, inte bara för sin uppfattning, utan även för att begå brott.

  ”Så starkt av dig att berätta. Fruktansvärt otäckt. Förstår att det dessa dagar också snurrar på ordentligt i hat och hot och hoppas du mår bra.” Meddelandet kom den där marsdagen 2019 då Expressen och Dagens Arbete avslöjade att den livvakt jag hade haft visade sig själv vara en av de högerextrema hatarna.

  Det var centerledaren Annie Lööf som hörde av sig. Vi är inte personligt bekanta och vi står ibland långt ifrån varandra politiskt. Men hon förstod precis vad jag gick igenom och ville visa sitt stöd.

  Högerextremisterna hatar journalister, politiker och opinionsbildare som står upp för den liberala demokratin och det mångkulturella samhället. Framförallt hatar de kvinnor.

  I höstas dömdes nazisten som hetsat mot mig, journalisten Maria Ripenberg och Advokatsamfundets Anne Ramberg. NMR:aren fick sex månaders fängelse. I somras släpptes han ut ur fängelset och jag kan konstatera att han är i gång igen med sitt vidriga antisemitiska hetsande.

  En gång i tiden var han SD-politiker och gymnasielärare i samhällskunskap och historia.

  ”Hat behövs i sossetider… Jag hade njutit av att mörda dig och Annie sakta med en kniv. Önskedrömmar! Men kanske nån annan hjälte kan fixa det. Hoppet lever”, står det i tweeten som kom en timme efter nyheten om att Visby-mördaren varit ute efter Annie Lööf.

  Jag försöker att inte bry mig, men jag vägrar att vänja mig för ord är inte oskyldiga och högerextremismen får inte normaliseras.

  ”Var rädd om dig och låt dig aldrig knäckas”, skriver jag till Annie och vill ge styrka. Men jag känner bara sorg, en tung sorg över den hotade demokratin.

  Det är om detta valet borde handla.
  Innan det är för sent.”
  https://www.expressen.se/kultur/lat-dig-aldrig-knackas-skriver-jag-till-annie/

  ”Martina Montelius: SD måste sluta driva på hatet mot Annie Lööf

  Genom åren har jag på sociala medier sett mer och grövre hat mot Annie Lööf än mot vänsterpolitiker. Något med henne driver en viss kategori twittrare till vansinne. Lööf vägrar hårdnackat ansluta sig till övriga partier på högersidan och samarbeta med Sverigedemokraterna. Hon konfronterar Jimmie Åkesson i partiledardebatter, och markerar tydligt mot särbehandling av människor på grundval av etnicitet. Av ”batikhäxorna” och ”landsförrädarna” på vänstersidan kan man vänta sig vad som helst, men för dem som vill ha en konservativ och återvandringspositiv regering är Lööf en svikare.

  Det är dock inte bara enskilda, arga ”sverigevänner” som regelbundet smutskastar Lööf. Sverigedemokraternas egen mediekanal Riks, som gör inslag om ”araber” som vill ha mer bildrag, att DN Kultur kanske är en religiös sekt och att det är ”slut med räkmackan för illegala invandrare”, har länge bedrivit en närmast grotesk smutskastningskampanj mot Lööf. En av kanalens frontfigurer, Rebecka Fallenkvist, ställer sig frågan: ”Har Sharia-Annie köpt en slöja ännu?”

  Lööf sägs där vara ”ett hot mot vår demokrati” på grund av sin positiva inställning till invandring. Detta är inte random nättroll som avreagerar sig mitt i natten efter några öl. Det är SD:s egen kommunikationskanal. Men man fiskar upp nyckelord ur den bruna floden. Just ”Sharia-Annie” är ett populärt öknamn på centerledaren. Ett straff för att hon inte avskyr muslimer.

  Att Riks använder samma uttryck, och bidrar till att piska upp hatstämningen mot en partiledare, är faktiskt häpnadsväckande. För ord är inte verkningslösa. Systematisk avhumanisering av en politiker får konsekvenser. Jag hävdar inte att näthatet mot Annie Lööf är orsaken till att Theodor Engström planerade att mörda henne i Almedalen. Men att metodiska hatkampanjer mot offentliga personer skapar en ökad hotbild är ingen vild gissning. Här har Sverigedemokraterna och Riks i dag ett blytungt ansvar. De är skyldiga att sluta driva på det besinningslösa hat som under lång tid har riktats mot Lööf, och i stället otvetydigt markera mot huvudlösa tillmälen som argumentationsteknik. Det kan inte vara för mycket begärt av ett riksdagsparti.”
  https://www.expressen.se/kultur/martina-montelius/sd-maste-sluta-driva-pa-hatet-mot-annie-loof/

  • bergersjo skriver:

   ”Det är bara okej när det är vi som gör det” 😉

   • G skriver:

    Ja, ”it’s okay when we do it”. Det är exakt det man tänker. Förstår att många ”goda” inte skäms eller ens verkar inse sin egen dubbelstandard många gånger, men de måste väl för fan inte skylta med det så här jävla tydligt. Det blir lite väl mycket parodi över det hela.

 11. G skriver:

  ”Riksdagsledamoten Åsa Eriksson (S) om hat och hot hon fått som politiker: ”Då var jag rädd”
  ..[..]..
  – Jag hoppas att vi kan stötta varandra oavsett vilket parti man tillhör och att invånare..(..)..kan ge sina politiker en klapp på axeln istället för hot och hat och säga: ”Vad skönt att du engagerar dig för vårt samhälles utveckling”, säger hon.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/vastmanlandska-riksdagspolitikern-en-person-konfronterade-mig-fysiskt-och-jag-var-radd

  • bergersjo skriver:

   Måste ju bara säga att politiker som är korrupta landsförrädare, vilket VÄLDIGT många är, inte förtjänar någon klapp på axeln, utan absolut KRITIK, och mycket möjligt också hat. Hot är en annan sak. De förtjänar att DÖMAS rättsligen- tyvärr lär det väl aldrig hända…

   • G skriver:

    Ja. Detta att troligen medvetet blanda korten och få det låta som att hat och hot är samma sak verkar ju vara en högst medveten strategi av alldeles för många. Hot är redan olagligt och bör givetvis så förbli, men som du säger så är det nog alldeles för många som hotat som ej får se någon konsekvens av sin handling.

 12. G skriver:

  ”Linda Modig drabbades av hatstorm efter filmerna: ”Bjuder på mig själv”

  Kallar Hanif Bali för ”mobbare” efter näthatet

  Centerpartiets förste vice ordförande Linda Modig tröttnade på sin egen gravallvarlighet och började göra videor där hon låtsasdricker Pajala Sunrise och backar med släp på sin fyrhjuling hemma på gården i Övertorneå.”
  https://www.expressen.se/tv/nyheter/val-2022/linda-modig-drabbades-av-hatstorm-efter-filmerna-bjuder-pa-mig-sjalv/

  • bergersjo skriver:

   Haha! Okej så hennes oseriösa filmer där hon ”bjuder på sig själv” fungerade inte som hon hade hoppats, och då blir hon bitter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s