Alternativ för Sverige, Medborgerlig Samling, Feministiskt initiativ, eller Partiet Nyans…

Det finns många småpartier här i Sverige. När jag skriver ”småpartier” menar jag nu inte småpartier som Folkpartiet eller Miljöpartiet som egentligen borde åka ut ur riksdagen.

Nej, jag menar alla de där pyttesmå partierna som vid det här laget inte har den minsta chansen att komma in där.

Somliga av de partierna är fullständigt sjuka, och vi ska vara djävligt glada över att de inte kommit in- ännu. Andra av dem är tvärtom mycket klokare än samtliga riksdagspartier, det ska villigt erkännas.

Exempelvis så finns det ju inte längre ett enda riksdagsparti som arbetar aktivt för att vi ska ta oss ut ur EU. Det är illa.

Men det spelar inte någon roll vad gäller hur man bör välja- så länge inget parti förutom något av de åtta riksdagspartierna har minsta möjlighet att komma in i riksdagen, så är det väldigt fel att rösta på något annat. Man får inte någon bortkastad röst- utan tvärtom väljer man att ge ett större mandat åt alla de partier som man sannolikt tycker är allra sämst.

Såvida det inte är som jag själv tyckte exempelvis 2002- då tyckte jag nämligen att alla riksdagspartier var lika värdelösa, inget av dem gick att rösta på, och därför var det ingen mening med att rösta överhuvudtaget.

För tillfället är det inte så. Jag kan gott föreställa mig att du inte gillar något riksdagsparti- men du tycker säkert sämre om flera andra, och inget av de där småpartierna du kanske gillar kommer att bli inröstat.

Så frågan är- vill du rösta på ett parti du inte gillar helt och fullt, eller vill du ge partier du tycker ännu sämre om ett större mandat?

Jag vet vad jag själv svarar i den frågan.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Alternativ för Sverige, Medborgerlig Samling, Feministiskt initiativ, eller Partiet Nyans…

 1. G skriver:

  Ytterligare en av massor av artiklar som SVT/SR gjort pga ser lågt valdeltagande bland utom-nordiska invandrargrupper som ett stort problem som måste lösas snabbt.

  ”De röstar i Andersberg – området med lägst valdeltagande i hela Halland

  Andersberg i Halmstad har högst andel boende med utländsk bakgrund i hela länet, drygt 84 procent, enligt SCB. Flera saknar svenskt medborgarskap men faktum är att många ändå har rösträtt i kommun- och regionvalet.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/de-rostar-i-omradet-med-lagst-valdeltagande-i-hela-halland

  Kvinnan Nadia Eid i slutet av videon:

  ”Vi märker att Andersberg blir mer arabiskt för varje år som går. Jag märker att svenskarna flyttar ut. Varför då?”

  Ja varför då?! Helt enkelt därför att det är en helt naturlig och oundviklig konsekvens av samhällsutvecklingen. PM Nilsson skrev rätt bra om just detta häromdagen med anledning av Anderssons uttalande om att Sverige inte ska ha Somalitowns, Chinatowns eller Little Italy.

  ”Var helst man reser i världen tycks etnisk segregation vara en del av det mänskliga livet. Särskilt under de första åren i det nya landet, och kanske för den första generationen, tycker många att det är en fördel att bo med landsmän. De erbjuder trygghet, nätverk, arbetstillfällen och hemkänsla. Samma fenomen finns i majoritetsbefolkningen som tenderar att lämna områden med hög invandring. De uppskattar också att bo med landsmän.

  Dagens migranter i Sverige beter sig likadant. De olika inflyttningsvågorna av greker, turkar, irakier, syrianer, syrier och somalier har ofta inneburit att bostadsområden under kortare eller längre tid har dominerats av en viss grupp. Och svenskarna lämnar eftersom de ofta precis som invandrargrupper gärna bor med folk som delar kultur och språk. Man behöver inte moralisera så mycket över det. Frivillig segregation är en lösning på praktiska problem, det är därför den uppstår.”
  https://www.di.se/ledare/s-vilseleder-om-valdet/

 2. G skriver:

  ”SD: Att komma ut som gay inte nog skäl till asyl

  RFSL rasar mot nya SD-förslaget: ”Fördomsfullt och korkat””

  Sverigedemokraterna vill att Sverige ska ha den lägsta invandringen i Europa. I ett regeringssamarbete kommer de kräva skärpt regelverk kring invandringen. Det framgår av partiets rapport ”Lägst invandring i Europa” som GP rapporterat om. SD vill bland annat skärpa kraven för att få asyl av skäl som personer själv ”skapat efter att ha lämnat ursprungslandet”. Sådana exempel är enligt SD när någon har bytt religion eller kommer ut som gay. Ett förslag som nu får hård kritik från flera håll.

  ”Det verkar på det här förslaget som att SD tror att HBTQ-flyktingar hittar på sin sexuella läggning eller könsidentitet. Det är bara fördomsfullt och korkat”
  https://www.expressen.se/tv/nyheter/val-2022/sd-att-komma-ut-som-gay-inte-nog-skal-till-asyl-/

  Och någon mer som reagerade var givetvis herr Gardell…

  Och så skrev han såklart en besviken argsint text också där han i slutet även uppmanar folk att rösta ”rätt” för att rädda sin egen anständighet…

  ”Ulf, Ebba och Johan – hur har ni mage?”
  https://www.expressen.se/kultur/jonas-gardell/ulf-ebba-och-johan-hur-har-ni-mage/

  Okej, alla talar alltid sanning och ingen har någonsin anledning att ljuga….

  ”En marockanska sökte asyl för att hon hade problem med sin morbror. Efter Migrationsverkets utvisningsbeslut kom hon på att hon är lesbisk och lider av könsdysfori. Hon får nu asyl av dessa anledningar av migrationsdomstol. Domstolen och Migrationsverket är överens om att marockanska lesbiska könsdysforiker har rätt till asyl i Sverige. Oenigheten består i olika syn på vilken typ av berättelse som ska generera asyl på denna grund.”
  https://samnytt.se/skulle-utvisas-kom-pa-att-hon-har-konsdysfori-och-far-stanna/

  ”En ugandisk man som kallas ”A” av Migrationsverket sökte asyl i Sverige med homosexualitet som asylskäl i februari 2018. Han uppger att han började ”ifrågasätta sin sexuella läggning” när han var tolv år gammal. Sedan 2009 ska han ha haft en homosexuell relation med en man vid namn Mike. Hans föräldrar ska dock ha tvingat honom att gifta sig med en kvinna och efter ”påtryckningar” så har han skaffat två biologiska barn. Han ska ha blivit förskjuten av sin familj när de förstod att han var homosexuell.”
  https://samnytt.se/homosexualitet-ger-ugandisk-tvabarnsfar-asyl/

  ”Alla homosexuella i Sudan och Sierra Leone har automatisk rätt till asyl i Sverige

  I två domar från maj och juni får personer från Sudan och Sierra Leone asyl på grund av att de säger sig vara homosexuella. Migrationsverket håller med om att homosexualitet är tillräckligt skäl för asyl om man kommer från dessa länder.

  En sudanes, ”A”, sökte asyl med hänvisning till att han är homosexuell. Migrationsverket trodde inte på att han är homosexuell och beslutade om utvisning. Då överklagade A till migrationsdomstol.

  Det framgår ur domen att Migrationsverket anser att sudaneser som gör troligt att de är homosexuella har rätt till asyl i Sverige men i det aktuella fallet ansågs ”A” alltså inte ha gjort troligt att han faktiskt tillhör den sexuella minoriteten utan ljugit om det som ett sätt att tillskansa sig asyl. Rätten skriver att ”Migrationsverket har medgett att A är flykting om han gör sin sexuella läggning sannolik.”

  Domstolen betonar bland annat att ”A”:s beskrivning av den traditionella mansrollen i Sudan inte strider mot landinformationen. Rätten fäster också vikt vid att ”A” kommer från ett land där ”män inte talar om känslor”. Till slut resonerar sig migrationsdomstolen fram till att ”A” nog är homosexuell och därför ska få flyktingstatus och uppehållstillstånd:

  ”A har således gjort sannolikt att han är homosexuell. Det är ostridigt att det innebär att han är flykting.”

  En kvinna från Sierra Leone, ”B”, har sökt asyl med motiveringen att hon är lesbisk. Migrationsverket trodde inte på att hon var homosexuell och beslutade om utvisning. Hon överklagade då till migrationsdomstol.

  Inför domstolens förhandling hade hon skaffat sig ett psykologintyg. Enligt detta mådde hon dåligt när hon kom till Sverige och hade därför varit dålig på att redovisa sina asylskäl inför Migrationsverket.

  Migrationsverket och migrationsdomstolen var inför förhandlingen överens om att trovärdigt lesbiska kvinnor från Sierra Leone automatiskt måste få asyl i Sverige. Frågan handlade bara om huruvida ”B” kunde gör det sannolikt att hon faktiskt har den sexuella läggningen:

  ”B har anfört att hon riskerar att utsättas för förföljelse i Sierra Leone på grund av sin sexuella läggning. Parterna är överens om att de anförda skälen är tillräckliga för att en kvinna ska betraktas som skyddsbehövande i förhållande till Sierra Leone.”

  Migrationsdomstolen tyckte att kvinnan lät trovärdig när hon berättade om sin homosexualitet. Att hon tidigare i asylprocessen inte varit lika trovärdig ansåg rätten kunde ursäktas genom att:

  ”inlämnat psykologutlåtande ger stöd för att B lider av psykisk ohälsa som påverkar hennes förmåga att uttrycka sig och redogöra för sin situation. Av utlåtandet framgår också att B har en tendens till ångestutlöst derealisation och dissociation samt att hon har svårt att tala om sina upplevelser.”

  Kvinnan får med automatik uppehållstillstånd och flyktingstatus eftersom hon anses homosexuell. Inga individuella skäl krävs.”
  https://samnytt.se/alla-homosexuella-i-sudan-och-sierra-leone-har-automatisk-ratt-till-asyl-i-sverige/

  Osv osv osv…

  ”Nyfunnen homosexualitet ger ny asylprövning åt många utvisningsdömda”
  https://samnytt.se/nyfunnen-homosexualitet-ger-ny-asylprovning-at-manga-utvisningsdomda/

  ”Ateism ger ny asylprövning åt många utvisningsdömda afghaner”
  https://samnytt.se/ateism-ger-ny-asylprovning-at-manga-utvisningsdomda-afghaner/

  Får asyl då Irak ännu inte infört homoäktenskap
  https://samnytt.se/far-asyl-da-irak-annu-inte-infort-homoaktenskap/

  Homosexuella tunisier och gambier får rätt till asyl
  https://samnytt.se/homosexuella-tunisier-och-gambier-far-ratt-till-asyl/

  Etiopier har upptäckt sin bisexualitet vid prideparad efter 6 år i Sverige – får flyktingstatus
  https://samnytt.se/etiopier-har-upptackt-sin-bisexualitet-vid-prideparad-efter-6-ar-i-sverige-far-flyktingstatus/

  Ett barn blev kristet – då får hela polygama åttabarnsfamiljen asyl
  https://samnytt.se/ett-barn-blev-kristet-da-far-hela-polygama-attabarnsfamiljen-asyl/

  Ingen ljuger. Alla talar sanning. Alltid.
  Och om man inte tror på det och vill göra någonting åt det så går din egen anständighet, mänsklighet, hederlighet, respekt och själ upp i rök och vara evigt fördömd av alla ”goda” människor för all framtid.

  • G skriver:

   Ulf svarade tydligen till Gardell, men det svaret fick ej stå kvar vad det verkar på denna kommentar i Gardells kommentarsfält….
   —————
   ”rasmussalle:

   Pinsamt att du dessutom raderade @kristerssonulf svar. Du insåg att din artikel såg väldigt dum ut.”
   —————

   På sin egen sida lade Ulf upp följande, bra att han iaf verkar se vad detta förslag egentligen handlar om i grund och botten. Nämligen lögnerna och fusket.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Tänkvärt inlägg, Sven.

 4. Mr Snaggle skriver:

  Man kan tänka på det parti man tycker allra sämst om och rösta på det parti som DE tycker allra sämst om… Då borde man åtminstone vara i närheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s