Annie Lööf avgår för att slippa sparkas- skyller på hat och hot

Flera goda nyheter följer varandra denna veckan! Först meddelade Magdalena Andersson att hon avgår som statsminister, och dagen därpå klev Annie Lööf fram och påstod att efter elva år som partiledare var det nu dags för henne att lämna politiken. Hon drog även på sig offerkoftan och påstod att ”hat och hot” också haft sitt finger med i spelet.

Japp, hat, hot och elva år, det var Lööfs narrativ som hon också fick sprida utan större motstånd i skattefinansierade SVT.

Men sanningen är naturligtvis en annan. Annie Lööf avgår nu eftersom politiker inom Centern börjat gå ut med krav på att hon inte ska vara kvar som partiledare. Hon vill helt enkelt inte få sparken, hon föredrar att avgå med rak rygg och påstå att hon kliver åt sidan på grund av att hon känner att hon suttit tillräckligt länge nu- och naturligtvis gnälla lite om ”hat och hot”.

Sanningen är att om det är någon som piskat upp en hård hatisk stämning inom svensk politik, så är det hon själv. Och kanske kan det också vara så att hennes egna tidigare väljare ogillat att hon huggit dem i ryggen, svikit dem och satt sig i Socialdemokraternas knä? Kan det vara orsaken till centerpartiets katastrofval?

Det är dock knappast den enda orsaken, för tillsammans med Miljöpartiet är Centern ett av de farligaste extremistpartierna i såväl Riksdag som Sverige överhuvudtaget. Den ena pedofilskandalen efter den andra, tokgalna globalister som vill ha totalt fri invandring, islamister… Uppräkningen av farliga och motbjudande galenskaper från Centern kan bli hur lång som helst.

Det är gott att Lööf avgår nu. Kanske kan det innebära att sossarna får färre lakejer i Riksdagen?

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s