Vill staten att vi preppar oss?

Jag fick se i en amerikansk kanal på youtube att den svenska staten tydligen försöker få svenskarna att förbereda sig inför krig med Ryssland, bland annat genom så kallad ”prepping”. Det vill säga, samla på sig saker och ting som kan behövas när det inte längre går att promenera rakt ut på stan och köpa det. Mat, vatten, sjukvårdsartiklar och så vidare.

Jag är ytterst tveksam till om det stämmer. Staten vill snarare att vi allihop ska vara Stureplansvänster. Duktiga konsumenter som gapar och sväljer och köper så mycket skräp som möjligt så att marknadsekonomin håller igång.

Människor som självhushåller är absolut inte intressanta för svenska staten- de är nämligen dåliga konsumenter. Ju mindre du behöver samhället, desto mindre vill staten ha med dig att göra. Du ska inte kunna klara dig på egen hand, om staten får som den vill. Du ska gå upp tidigt varje morgon, jobba, köpa skräp, jobba, köpa skräp… Men viktiga saker du kan ha behov av, det ska du helst inte köpa.

Det kanske är det staten har funderat ut? Den har sett att det finns allt fler som ”preppar” och då tänker den:

”Aha, här kan vi samla ytterligare pengar.”

Och då rör det sig inte om att faktiskt samla på viktiga saker, utan kanske mer att lura ”preppers” att köpa en massa skräp som de inte behöver?

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s