Bör Rebecka Fallenkvist vara Sverigedemokraternas mediaprofil efter utspelet om Anne Frank?

Till att börja med måste jag säga att jag tycker att Rebecka Fallenkvist är mycket skicklig och bra inom media. Det är väldigt synd att Sverigedemokraterna har tagit bort henne som mediaprofil.

Men samtidigt förstår jag varför de gjorde det, och inser att de inte hade något val. Att hon sa ”helg seger” under valnatten och senare kallade Anne Frank ”kåtheten själv” gjorde liksom alldeles för många människor kränkta, även om hon självklart inte menade något illa med det. Antagligen var det snarare så att många medvetet missförstod henne- just för att hon varit en så bra profil för Sverigedemokraterna. De har helt enkelt passat på att knuffa bort henne nu när hon råkat uttrycka sig klantigt.

Här försöker jag förklara att hennes uttalande om Anne Frank- som enligt henne själv skulle ”belysa det goda och mänskliga hos Anne – inte förminska ondskan hon utsattes för” faktiskt inte är så konstigt, samtidigt som jag också förklarar varför Sverigedemokraterna och Riks valt att ta henne åt sidan.

För båda delarna har naturligtvis gjort folk arga. Hur man än vänder sig, har man ändan bak…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s