Johan Pehrson från Folkpartiet badar i en brun sörja

Det är inte alltid det lättaste det där med att vara artig och respektfull inom politiken. Tvärtom vill politikerna gärna vara hånfulla och nedlåtande. I det här fallet handlar det om Folkpartiets ledare Johan Pehrson, som trots Tidöavtalets regel om att tala respektfullt om de övriga samarbetspartierna kallat Sverigedemokraterna för en brun sörja.

Det är inte svårt att förstå varför han gjorde det- han räknar med att hans egna partimedlemmar ska tycka bättre om honom för det. Svårare är det inte. Han räknar också med att Sverigedemokraterna ska blunda för det, vilket de också gjort.

Det är där problemet ligger. Nu har Sverigedemokraterna möjligheten att sätta ner foten och visa att nu får det djävlar i mig vara slut med brunsmetandet! De har möjligheten att tvinga Pehrson att komma krypande och be öppet om ursäkt i media- och så tar de inte den chansen.

Detta innebär att han kommer fortsätta. Så länge han vinner på det, kallar han dem gärna såväl det ena som det andra, oavsett vad det står i Tidöavtalet.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s