Nu är EU där och fingrar i snuset igen!

Nu är det inte ett enda riksdagsparti som vill lämna EU längre. Den gången vi röstade om medlemskapet var nästan hälften av sossarna emot, och resten av vänstern var det betydligt längre än så. Och nu är tillochmed Sverigedemokraterna med på tåget…

Jag tror att proffspolitikerna vill att Sverige ska fortsätta parasiteras av Bryssel, eftersom de kan få välbetalda jobb på det viset. De tänker alltså på sig själva framför Sverige.

Jag är tveksam till om majoriteten av svenskarna är lika positiva till att vi ska fortsätta utnyttjas som EU:s kassako istället för att lämna den där unionen för gott.

EU är inte bra för oss och det fattar de allra flesta. Tyvärr är svensken den typ som går omkring med en knuten näve i fickan istället för att göra något åt saken.

Förutom vid somliga speciella undantag. Ett sådant är snuset. Det var ju nästan så att vi inte blev medlemmar alls för att Ronny och Ragge var rädda för att tvingas sluta snusa 1994.

Därför är jag glad nu över att EU fått för sig att fingra i snuset återigen. De vill höja priset rent galet mycket och verkar inte kunna skylla på varesig pandemin, Putin eller klimatet.

Därför hoppas jag att detta är vad som behövs nu för att svenskarna äntligen ska kräva att vi lämnar EU för gott. Så blir det antagligen inte, men man måste ju få hoppas…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Nu är EU där och fingrar i snuset igen!

 1. Mr Snaggle skriver:

  Skulle väl ändå inte bli någon folkomröstning om det i vilket fall även om stödet minskar markant?

 2. Mr Snaggle skriver:

  Varken med det eller monarkin.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Bästa motargumentet till bägge är hur ofantligt mycket pengar bägge delarna kostar.

  • bergersjo skriver:

   Visst kostar monarkin mycket pengar, men jämfört med de flesta andra galenskaper staten tvingar på oss så är det ändå inte ofantligt mycket. De som står för monarkin tycker knappast det är ett bra argument. Själv tycker jag att ett bättre argument är att det är odemokratiskt.

   • Mr Snaggle skriver:

    Det starkaste argumentet mot, ja. Och de skulle nog klara sig lika bra om alla som stöttade dem och ville själva fick betala för deras uppehälle och överflöd. Så vi andra slapp.

   • bergersjo skriver:

    Ja helt klart. Men jag skulle hellre vilja att vi inte bara slapp betala dem utan även slapp dem HELT.

   • Mr Snaggle skriver:

    Bara en PK-grej det där med att man ska gilla det och t.o.m. förväntas beundra och se upp till dem. Finns ingen logik i det alls. Folk är som får, ifrågasätter ingenting och måste alltid ha någon som de känner står över dem själva. Bryter man ned det till ett enklare synsätt, att ge en enskild familj såna summor skattepengar varje år bara för att de hade turen att lyckas bli infödda till det, så är det helt absurt. När så många andra skulle behöva det istället och det skulle kunna gå till så mycket bättre ändamål.

   • bergersjo skriver:

    Jag skulle väl inte kalla det PK, snarare traditionellt.

   • Mr Snaggle skriver:

    Tror man kan använda uttrycket till mycket, även utöver politik. Folk har en tendens att göra det iaf.

   • bergersjo skriver:

    Självklart kan man använda det till mycket, och monarkin är i högsta grad politisk. Men jag skulle inte påstå att den är politiskt korrekt.

   • Mr Snaggle skriver:

    Det mesta som rör åsikter som oftast är impopulära och skiljer sig från normen. Även om det ju egentligen ska gälla politik.

   • bergersjo skriver:

    Nej tvärtom, PK handlar inte om åsikter som oftast är impopulära eller skiljer sig ifrån normen, det är åsikter som ÄR populära, som ÄR normen!

   • Mr Snaggle skriver:

    Ja, självklart! Men att använda begreppen politiskt korrekt OCH/ELLER inte politiskt korrekt rent allmänt. Bägge delarna kan användas till mycket utöver politik.

    ”Jag älskar kött, även fast det väl inte är politiskt korrekt.” , t.ex. Inte ett skvatt att göra med politik, men passar ändå att säga i sammanhanget.

   • bergersjo skriver:

    Jag ser inte varför du tar upp den saken? Vad har det att göra med att begreppet inte lämpar sig inom monarkin? Och varför gör det inte det då, kanske du undrar? JO: för att monarkin är fortfarande populär, men den är trots det så omodern den bara kan bli, således följer den inte ”svenska värderingar”, vilket BORDE innebära att den är anti-PK, men eftersom den är så populär så ÄR den inte det, men den går inte att betrakta som PK eftersom den som sagt inte stämmer in på något sätt, därför kallar jag den varken PK eller motsatsen.

   • Mr Snaggle skriver:

    Det rättare uttrycket i andra sammanhang vore väl MORALISKT korrekt. Men moral är ju väldigt subjektivt.

   • bergersjo skriver:

    Moral är inte till skillnad från PK något som ändrar sig med tiden. Olika människors åsikt om moral gör det däremot och deras moral kan vara PK.

   • Mr Snaggle skriver:

    Kort sagt tycker jag man kan använda uttrycket ”inte politiskt korrekt” om alla åsikter som allmänt uppfattas som impopulära. Och ”politiskt korrekt” om allt där man tycker som folk vanligen tycker och gillar det folk vanligen gillar. Även långt utöver politik. Ungefär på samma sätt som metaforer används. Allt behöver inte tas bokstavligen.

    Och därför tycker jag även man kan använda det med monarkin: Man förväntas gilla den, gör man det inte så är det en impopulär åsikt.

   • bergersjo skriver:

    Okej, du har helt enkelt fel med andra ord.
    Du behöver inte lägga in att det inte måste handla om politik. Även om i stort sätt allting handlar om politik på något sätt, så rör inte uttrycket politiskt korrekt den saken. Du kan använda det uttrycket till massor av saker som inte verkar ha med politik att göra.
    Men inte ALLT! Då har du helt missuppfattat uttrycket.

   • Mr Snaggle skriver:

    Nej – det är du som har fel. Folk måste få ha rätt i att ha en annan åsikt än du också, förstår du. Men du har väldigt svårt för att se det. Då blir du irriterad istället, som nu. Egentligen varje gång någon inte håller med dig. Vilket jag inte gör nu. Inte alls.

   • bergersjo skriver:

    Folk får absolut ha andra åsikter än jag. Men somliga saker bygger inte på åsikter. Som exempelvis genus. Att tro att man inte föds till sitt kön utan själv kan bestämma vilket kön man har, den åsikten är helt enkelt felaktig.
    Det var ett exempel där.
    Och nej, jag är inte irriterad och det blir jag heller inte varje gång någon inte håller med mig. Men jag är ärlig nog att säga emot.

   • Mr Snaggle skriver:

    Där tappade du mig som följare efter fem år i alla fall. Jag skiter i dig nu.

   • Mr Snaggle skriver:

    Måste rätta mig själv här: Sex år.

   • bergersjo skriver:

    Ja, bäst att du håller dig till sanningen. Eller det kanske snarare var en åsikt eller en värdering? Var lite ödmjuk nu så kanske du märker att det rör sig om en politiskt korrekt värderingsfråga hur länge du har följt mig.

 4. Mr Snaggle skriver:

  *Ett (ännu) starkare argument mot, alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s