Högmålsbrott att kritisera Konungen…

Så nu har alltså SVT gjort en dokumentär vid namn ”Sveriges sista kungar”, där Hans Majestät Konungen minsann går ut med att han fortfarande tycker som han gjorde 1980, då han första gången uttalade sig om att han ansåg det var fel att ändra successionsordningen när det just hade fötts en kronprins i Konungariket.

Jo minsann. Och för detta uttalande har Hans Kungliga Majestät fått kritik i alla möjliga medier. Onlinetidningen ”Stoppa Pressarna” kallar intervjun i dokumentären för ”skandalintervjun”, och då Konungen ville förklara sin åsikt ser de detta som ”Kungens nya magplask” samt att ”han gör bort sig igen”.

Är det ens lagligt i Konungariket Sverige att kritisera statschefen på detta sätt? Jag hävdar att det inte är det. Det rör sig mycket tydligt om högmålsbrott, men sådana tas sällan upp i Konungariket Sverige. Senast detta skedde var då fyra ynglingar såg till att Hans Majestät Konungen fick en tårta i ansiktet 2001. Åklagaren hävdade att tårtkastningen var en kränkning av symbolen för vårt statsskick, vilket låter som en rimlig poäng.

Men pennan övervinner svärdet, eller för den delen tårtan! Således är kränkningar och kritik av Hans Kungliga Majestät via media betydligt värre än en tårtkastning gällande det svenska statsskicket.

Och då är vi tillbaka till SVT:s dokumentär igen. ”Sveriges sista kungar”… Blotta namnet på den dokumentären är ju ett hot mot statsskicket!

Och är vi tillbaka till grundlagsändringen av successionsordningen. Var den alls laglig att genomföra? Är inte alla förändringar av Konungarikets majestätliga lagar en form av uppror mot det svenska statsskicket?

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s