Nej Jimmie Åkesson, att försvara yttrandefriheten är inte tölpigt!

Yttrandefriheten verkar gå mot sitt slut här i Sverige. Den har alltid naggats i kanten, genom exempelvis lagar som ”hets mot folkgrupp” och majestätsbrott gällande kränkning av Hans Kungliga Höghets värdighet. Och nu verkar många tycka att det är dags för blasfemilagar igen. Vi vill ju inte att muslimer ska behöva känna sig upprörda– varken i Sverige eller i Turkiet!

Än så länge finns det en och annan politiker som lite halvhjärtat försvarar yttrandefriheten: Jodå, man får lov att bränna böcker om man så vill. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson påpekar att man faktiskt får det.

Dock tillägger han mycket snabbt att han själv aldrig skulle göra det, för han tycker det är gravt tölpigt och antiintellektuellt.

Han är inte ensam om att gå den vägen. Ingen av de politiker som försvarar rätten till att få bränna en bok om man så önskar verkar tycka att det är bra att Rasmus Paludan faktiskt gör det.

Tvärtom bedyrar den ene efter den andre att de själva minsann inte skulle bete sig på detta tölpaktiga sätt.

Så nu ska jag svära i kyrkan: Att Paludan bränner koraner här i Sverige är hedersamt och hjältemodigt. Han försöker väcka det sovande svenska folket och det ska han ha all respekt för.

Och de som försvarar yttrandefriheten men ändå ser ner på sådana människor som nyttjar sin rätt till den och kallar dem ”tölpar”… De är inte själva mindre tölpaktiga. Bara fegare!

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s