Goodwill från Bad Lidl

Att jag tycker riktigt, riktigt illa om den där tyska lågpris och lågkvalitetskedjan Lidl är ingen hemlighet, det skrev jag senast om efter att de hade förgiftat skräpmat med flit. Nu är det så att en butikschef på Lidl har läst det blogginlägget, blivit upprörd och lämnat en kommentar.

En sådan kommentar kan se ut på lite olika sätt, beroende på vad för sorts person det är som skriver den, om han eller hon vill vara diplomatisk eller ej. Den här butikschefen försökte inte vara diplomatisk, snarare kaxig. Jag är faktiskt osäker på om jag tycker det var lämpligt.

Jag gillar ärlighet, men det här var nog nästan för mycket till och med för mig:

Du är ju helt…

Hur kan du påstå att ett företag som är godkänt av svenska livsmedelsverket och ÄR den ledande livsmedels kedjan i Europa med över 8000 butiker i nästan samtliga europeiska länder säljer redan giftig mat? Ser inte logiken i det. låt mig dessutom tillägga att vi är det 11:e största handelsbolaget i världen. Men du kanske väljer andra livsmedelsföretag som t.ex i dagsläget ignorerar att det är alldeles för höga halter utav pesticider i purjolök, som Lidl inte tar in längre. Jag blir så trött på trångsynta personer som du. Ni klagar på att det är långa transport sträckor på våra varor, snälla rara, Vad tror du dina vindruvor kommer ifrån som du köper i december månad på ica? Eller brieosten på coop. Vi har ingen sådan produktion i vårt avlånga land. Det är svagt att sparka på dem som ligger ner. Men jag kan tillägga att Lidl är bland de enda som står starka i dessa ekonomiska kristider. Så ner med lidl? Kommer inte att ske vi är här, vi är starka och dina barn kommer att handla hos oss.”

Om vi skulle låtsas att det är en marknadschef som skriver istället för en ilsken butikschef, då hade samma kommentar antagligen sett ut såhär:

Hej Sven! Tack för dina åsikter. Vi på Lidl är mycket intresserade av vad våra kunder tycker. Det är olyckligt att du fått så dåliga erfarenheter av våra produkter. Du är väl medveten om att vi har en 30-dagars garanti som innebär att om du inte är nöjd med varorna, kan du få pengarna tillbaka?

Mvh, Göran Persson, Marknadschef på Lidl.”

Den kommentaren hade naturligtvis inte haft ett piss att göra med vad mitt blogginlägg handlade om, men det hade ju inte heller butikschefens inlägg.

Fast hjälpsam som jag är, ska jag besvara hans frågor:

Hur jag kan påstå att de säljer giftig mat: Ja, det är inte svårt. Det gör ju vilken djävla butik som helst, fast på Lidl är giftet äckligare än nån annanstans.

Att det är det 11:e största handelsbolaget i världen gör inte saken bättre, men det visar hur folk tänker: Hellre äckligt och onyttigt men lite billigare än sunt, ekologiskt och gott, fast dyrare!

Så tänker de flesta, och speciellt nu när det är mindre pengar i plånboken, så tänker ju fan jag också ibland, jag påstår inte att jag inte handlar på Lidl (men jag har inte mycket annat att göra, för det är den enda butiken här).

Vad gäller purjolök, kan jag gärna erkänna att jag inte har några klagomål alls att framföra åt Lidl! Men tyvärr säljer de ju inte bara purjolök…

Och angående transportsträckor, så hurrar jag verkligen inte över ICA:s eller Coops sådana heller. Verkligen inte. Vet inte varifrån Lidls butikchef fått den tanken, men det är väl ofta så att när man känner skuld över att vara riktigt dålig på något, är det lättare att peka finger på andra som är dåliga och ropa: ”men dom där är ju också dåliga!” än att försöka skärpa sig.

Varför Lidl står starka i de ekonomiska kristiderna har jag redan förklarat: Det beror på att folk är fattiga och därför hellre handlar billigt skräp än lite dyrare men bättre mat. Man skulle kunna säga att det innebär att Lidl utnyttjar folks dumhet och fattigdom.

Och slutligen påståendet om mina barn, så har jag inga sådana som tur är, så därför kommer de heller aldrig handla på Lidl. Som tur är.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s