Bröllopstårta

Tjatet om Kronprinsessans bröllop rullar på i media, och pengarna för spektaklet fortsätter att rulla in i elden och försvinna. Själv sitter jag och håller tummarna på att det ska dyka upp några trevliga konditorister och tårta henne under bröllopet. Gärna med en prinsesstårta, så blir det lite extra komiskt.

Det är inte riktigt lagligt att hoppas på något sådant, tror jag. Man ska ju vara lojal mot kungafamiljen och jadajadajada. När Pappa Knugen af Örebro själv blev tårtad för 9 år sedan, riskerade tårtaren ju 6 år i fängelse för högmålsbrott, och hans tre vänner som hjälpt till att planera överfallet (och om jag minns rätt varit med och bakat tårtan) var även de illa ute. Alla fyra åkte på böter istället.

Även jag skulle nog kunna tänka mig att betala lite böter om jag för det fick tårta vår tyrann.

Den som låg illa till för högmålsbrott gången innan tårtningen 2001, var en karl som varit ohövlig nog att säga att han gav fan i Kungen. Den kung det rörde sig om var Oskar II, och mannen riskerade dödsstraff. Jag minns inte ifall detta var i början av 1900-talet eller slutet av 1800-talet, men jag har för mig att det var det tidigare. Hur som helst slutade historien med att Oskar II sa att han gav fan i den där karlen, han med.

Men jag ger inte fan i Kungen och inte heller i Kronprinsessan. Inte sålänge de fortsätter att vara Sveriges parasiter och bryta emot demokrati och mänskliga rättigheter. Och just därför sitter jag och håller tummarna för att Kronprinsessan ska tårtas på sitt bröllop.

En kamrat till mig kommenterade det hela med är ytterst fånigt att önska att någons bröllop förstörs. Så kan man ju se på det- men nu handlar det ju inte om Kronprinsessans eget bröllop. Som statsöverhuvud har hon inte något eget bröllop. Det där bröllopet är till för alla hennes trogna undersåtar, och tyvärr också för sådana som jag, som inte alls är bekväma med att ha henne eller någon annan till att stå över oss andra i riket.

Bröllopet är, för att uttrycka saken helt ärligt, ett politiskt arrangemang. Och under politiska arrangemang är det mycket lämpligt med ett politiskt statement, vilket en tårtning av en odemokratisk brud skulle vara.

Jag vill faktiskt gå så långt som att påstå att tårtningen av Farbror Knugen 2001 var ett av de bästa politiska statement som förekommit i Sverige under modern tid, och en tårtning av Kronprinsessan mitt under hennes bröllop vore naturligtvis ännu bättre.

Vad jag hoppas på är alltså långtifrån att hennes bröllop ska förstöras, utan precis tvärtom. Jag hoppas på att det ska bli det bästa bröllopet i Sverige, ja kanske rentav i hela världen, under modern tid.

Fast det är klart- beroende på vem man är och hur man ser på den svenska monarkin, skulle man självklart ha olika åsikt om ifall tårtningen vore bra eller dålig. Det förändrar dock inte att objektivt sett, vore det en mycket bra politisk akt. Och det är ju det enda viktiga rörande en familj som enbart är till för att vara statens representanter och inte har något eget existensberättigande.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s