Betnér drygar sig om brännbollsträn

Politiker som gör bort sig är alltid tacksamt att skämta om, och speciellt när det handlar om politiker man inte gillar.

Och ”folket” i allmänhet brukar ju inte gilla några politiker alls egentligen…

Sverigedemokraterna hör visserligen till ett parti som ganska många sympatiserar med- men samtidigt hör de till ett parti som de flesta hatar mycket mer än andra partier de inte gillar.

Därför är ju den här så kallade ”järnrörshistorien” väldigt lyckad för folk som lever för att skoja till det- exempelvis ståuppkomiker som Magnus Betnér.

Han lägger upp en lååång, dryg monolog på youtube, där han pratar på lite allmänt ironiskt om att Sverigedemokraterna är rasister. Och det är ju antagligen många av dem- partiet i sig är hur som helst invandrarfientligt.

Men jag stör mig på en del trams Betnér får ur sig i samma veva. Det dummaste han drygar på om, är snacket om att sova med ett brännbollsträ bredvid sängen på grund av hot.

Enligt Betnér kan man inte använda ett brännbollsträ för att skydda sig emot en ”galen mördare”, som han uttrycker det. Han menar att det är samma logik som hans dotter har när hon säger att hennes nalle vaktar sängen.

Men så är det naturligtvis inte. Ett brännbollsträ är ett betydligt lättare och välbalanserat vapen än en byggnadsställningsdel, käre Herr Betnér! Om en sverigedemokrat kan slå in skallen på en a-lagare med en byggnadsställningsdel, borde samma sverigedemokrat också kunna använda ett brännbollsträ för att försvara sig emot någon som brutit sig in mitt i natten, oavsett om det är en ”galen mördare”, en politisk aktivist eller en helt vanlig inbrottstjuv.

En nalle, däremot, skulle inte vara till väldigt stor nytta… Betnér kanske borde ge sin dotter ett brännbollsträ?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Betnér drygar sig om brännbollsträn

 1. Pete skriver:

  Nej, nu får du nog ta och lyssna igen Sven. Betnér säger aldrig att man inte KAN använda ett brännbollsträ mot en ”galen mördare”. Han frågar, Vad ska ett brännbollsträ HJÄLPA mot en ”galen mördare”, det är en väldig skillnad det.
  Det får du nog ändå hålla med om Sven, att mot en ”galen mördare” hjälper nog inga brännbollsträ. En GALEN mördare hade tagit livet av dig 100 gånger innan du ens hunnit vakna och stavat till brännbollsträ.
  Vad han menar är samma logik som hans dotter har om nallen, har SD-pajasarna om brännbollsträt, en rakt igenom falsk trygghet när vi pratar om ”galna mördare”, i brist på kunskap.

  Vart kommer din jämförelsen ifrån med brännbollsträt vs järnröret in som vapen om någon bryter sig in om natten, det pratar inte ens Betnér om?
  Det är dina egna jämförelser och där har du iof rätt att ett brännbollsträ kan nog vara ett bättre vapen änn en byggnadsställning.
  Men det handlar inte Betnérs inlägg om.

  Men jag kramar hellre en mjuk nalle än ett brännbollsträ när jag ska sova.

  Sov gott

  • bergersjo skriver:

   Mycket riktigt säger han som du påpekar. Jag anser dock inte att det är någon skillnad i vad han menar- eller vad DU menar. Du hävdar ju själv att en galen mördare hade tagit livet av mig 100 gånger innan jag ens hunnit vakna. Med andra ord skulle jag då inte kunna använda ett brännbollsträ mot en galen mördare.

   Men jag anser att du och Betnér har fel- och jag anser för övrigt att det inte spelar någon roll ifall mördaren är galen eller inte.

   Det är klart att om man inte vaknar spelar det ingen roll om man har en nalle, ett brännbollsträ eller en laddad Uzi- men det är om man inte vaknar det. Om man däremot vaknar av att någon går omkring i ens hem- oavsett om vederbörande är galen eller ej- då är det faktiskt rätt bra att ha ett brännbollsträ till hands. Då är det inte någon falsk trygghet.

   Själv har jag ingen aning om ifall de där sverigedemokraterna känner sig trygga av att ha ett brännbollsträ bredvid sängen. Självklart är de inte trygga. Men de är tryggare än utan brännbollsträ. Det måste du nog ändå hålla med om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s