Volvo och Zlatan- så macho att jag nästan börjar gråta

Jag har tyckt synd om Zlatan Ibrahimović ibland, som nu senast när mediadrevet var på honom för att vara ”sexistisk” till exempel.

Men nu. Nu har det väl ändå gått för långt?

Volvo-reklamen med Zlatan som världens tuffaste karl är bara löjlig. Här ser vi Zlatan i tatueringar som värsta MMA-fightern (jag visste faktiskt inte att han var så tatuerad) göra lite hård träning för att se manlig och macho ut, för att sedan ge sig ut och smyga i ett snötäckt Lappland och jaga… Dovhjort?

Hm. Jaja. Manligt är det ju hur som helst, även om det varit ännu manligare om han jagat lejon och elefanter! Såna finns ju inte heller i Lappland…

Och så hör man Zlatan säga på sin breda skånska att han vill leva och dö i Sverige. Jag antar att Volvo ville ändra texten till ”Du gamla du fria” för att visa att Volvo är ifrån just Sverige och inte från Norden, men hade det inte varit lämpligare isåfall att filma en karl som faktiskt lever i Sverige och inte en som lallat omkring i Nederländerna, Italien, Spanien och Frankrike sedan 2001?

Jag dömer inte Zlatan för att han arbetar och därmed bor och lever på andra ställen än i Sverige. Det är väl inget fel med det. Men det kanske är lite hycklande då att säga i reklamen att han vill leva här, va?

Därmed känns det mycket bra att Markoolio sätter hammaren på spiken när han hånar Volvos macho-reklam:

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s