Svensk humor- godkänd av staten

Jag råkade se den här surrealistiska videon igår. Jag säger surrealistiska, men tanken ska väl vara humoristiska. Svensk medial humor i modern tid.

Sveriges Radios och SVT:s största kelgris, polis-och-manshataren Karin ”Kakan” Hermansson, klädd i sitt vanligaste plagg offerkoftan, sitter och gnäller ihop med en annan likadan feminist om hur oerhört synd det är om dem. Förtryckta och så, av Patriarkatet.

Den gamla vanliga melodin alltså. De kör sin grej i en statlig mediakanal som gör tummen upp. Läser sin politiska text och håvar in skattepengar som betalning. Det här är inget som förvånar.

Det otäcka kommer sedan, när de försöker vara ”roliga”. Det är nu man sitter och undrar vad i helvete det är för djävla land vi bor i egentligen.

Här klär de alltså på sig strap-on-dildos och sjunger en hånfull och nedlåtande sång om det manliga könsorganet, och lägger för säkerhets skull till ytterligare drygt en minut av hånande efter sången. Kom ihåg nu att det här är rör sig om kraftiga manshatare- Hermansson menar ju exempelvis att män är som utvecklingsstörda barn.

Vad feminister verkar ha oerhört svårt att förstå, är att man inte kan kränka för att sedan skylla på att det var ”humor”, när man menade vartenda ord medan man ”skämtade”!

Tänk om SVT skulle dra in en kvinnohatare av Kakans kaliber, och låta denne sjunga en lika nedlåtande sång om kvinnans könsorgan? Det finns inte- det hade blivit folkstorm.

Just därför är den här sången surrealistisk, och en smärtsamt bevis på att det svenska samhället med politiken, utbildningen och media i toppen idag är mansfientligt.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Svensk humor- godkänd av staten

 1. Pelle2 skriver:

  Det är ju extremt skrattretande när Kakan försöker utmåla sig som ett offer på grund av sitt kön.Hon får betalt för att göra det hon gillar mest,dv.s hata och håna män.
  Det var ju också skrattretande när Aftonbladet tog upp henne som ett exempel på ett offer för näthat. Hon är ju själv en manshatare av rang men av någon anledning så skall det inte pratas om det.

  • bergersjo skriver:

   Ja, här gör hon dock bort sig, eftersom hon inte enbart kränker ”vita” heterosexuella medelålders cis-män (dessa kan ju inte kränkas, och gör man det ändå sparkar man uppåt vilket enbart är bra, i hennes värld).
   Hon kränker ”rasifierade” män, homosexuella män samt trans-personer med penis (vilket är ett stort no-no, sådana får inte kränkas!).

 2. Dr Snuggles skriver:

  Det är tur jag har boxer och fler kanaler sen 2007, så jag numera kan välja bort SVT…

  Nej, världen visar hela tiden att könen inte är jämställda och har lika värde. Bara näst sista meningen där, är ett ju ett lysande argument på det. Men som återigen sagt: Ett accepterat hat. T.o.m. nästan förväntat, i dagens feministiska samhälle, där alla har lika värde…

  Håller självklart med. Men det är ingen idé att tala för döva öron, det är ju såhär det verkar ha blivit nu.

  • bergersjo skriver:

   Hehe, jag har inte TV överhuvudtaget. Men det där skräpet ligger ju på youtube…

   Jag tror man måste tala för döva öron om ett och annat fungerande öra ska kunna höra ibland…

 3. Dr Snuggles skriver:

  Tjejer som mobbar en kille i skolåldern, måste ju också vara ett lysande exempel på feminism då? Eller när är det egentligen accepterat att börja? Den frågan vore rätt intressant att ställa.

  Finns ju barn som t.o.m. begått självmord p.g.a. mobbning. Då även pojkar. Måns Jenninger, för att ta ett exempel.

  Smart det där att skoja bort kränkningar med att säga att man ”ju bara skojade” iaf…Har sett det förr.

 4. sestir skriver:

  ”Just därför är den här sången surrealistisk, och en smärtsamt bevis på att det svenska samhället med politiken, utbildningen och media i toppen idag är mansfientligt.”

  Nix. Det är divide & conquer. De delar in befolkningen i så många små-fraktioner (t ex feminister vs män utan maktposition) som möjligt som ska slåss mot varann så att folket inte kan utmana de styrande om makten. Det är bara att strunta i det och slänga ut TVn om man har en.

 5. Pinjata skriver:

  Jag upplever videon som en parodi på feminismen för de verkar ju verkligen tro att snoppen har speciella maktegenskaper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s