Feministisk utrikespolitik?

I Sverige har majoriteten av feministerna nu i flera år gullat med islamismen. Tämligen paradoxalt, men högst sannolikt för att framställa sig som väldigt Politiskt Korrekta och antirasistiska. Om Sverigedemokraterna kritiserar islamismen måste ju feminismen säga precis tvärtom!

Men det handlar om inrikespolitiken det.

Nu har Utrikesminister Margot Wallström på kort tid visat vad den så kallade ”feministiska utrikespolitiken” faktiskt innebär: hon har snabbt gjort en stor del av den muslimska världen arg och vred, bland annat genom att säga att det är medeltida metoder att döma sina medborgare till piskning, som Saudiarabien gör.

Nå. Utrikesministern är ledsen över detta och tycker det är ”olyckligt att kritiken kopplats ihop med islam”. Vad förväntar hon sig om hon kritiserar Sharialagar? Hur skulle sådana lagar inte kunna kopplas ihop med islam?

Vet inte Utrikesministern att Sharia ses just som religiösa lagar- närmare bestämt muslimska sådana? Kritiserar man lagarna, kritiserar man islam. Ganska logiskt va?

Personligen tycker jag Wallström har lagt fram ganska självklar kritik- det är väl ändå rätt medeltida att piska exempelvis en bloggare som straff för hädelse?

Men visst- inom den muslimska världen är det även modernt och nutida. Det är det många inte begriper- alla abrahamitiska religioner är betydligt äldre än medeltiden och ursprungligen oerhört råa, brutala och fientliga. Den saken är inget speciellt med islam. Den stora skillnaden är att kristendomen som tur är har sekulariserats från de flesta stater vid det här laget, och hur det varit med judendomen känner ju alla till.

Där är islam annorlunda. Den liberala utvecklingen med idéer såsom yttrandefrihet, religionsfrihet, demokrati och alla människors lika värde- den finns inte.

Naturligtvis kan muslimer ha dessa åsikter, men det är faktiskt en helt annan sak- det finns kristna i såväl Sverige som USA med rent medeltida åsikter som vill följa en äldre variant av kristendomen, så självklart finns det muslimer som vill göra islam till en mer modern och human religion.

Men stater. Muslimska stater, hur är det med sådana? Nu talar jag alltså inte om stater där majoriteten av befolkningen är muslimer. Jag talar om stater som driver sina lagar efter islam.

Sådana stater som Saudiarabien.

Jag hoppas att Wallström står för sin kritik nu, men jag gissar att hon kommer göra en pudel och be om ursäkt och kanske tillochmed bli sparkad från regeringen för sina ”islamofoba” uttalanden…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Feministisk utrikespolitik?

 1. @Benanderii skriver:

  Du menar gissar antar jag och det var precis vad hon åstadkom idag på morgonen.

 2. Kristian skriver:

  Ja, hur kan det tolkas annorlunda?
  Premisser: Hela mängden är A plus B. X är del av A. X är inte del av B.
  Slutsats: Kritik av X är kritik av A.

  Tänk längre än näsan räcker, utrikesministern.

 3. Dr Snuggles skriver:

  Du försöker alltså fortfarande finna någon LOGIK i feminismen, Sven? 😀

  Men vad innebär egentligen yttrandefriheten? Och när, hur och var kan den egentligen tillämpas, utan att någon känner sig kränkt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s