Fars Dag

”Jämställdhetsaktivisten” Manuela Fredriksson skrev för några dagar sedan en hatkrönika i Expressen om att hon tycker att pappor suger. Såhär lagom inför Fars Dag, liksom.

De enda pappor som Fredriksson inte tycker suger, är sådana som gör hälften av allt barn-arbete, men inte heller dessa pappor tycker hon förtjänar att hyllas (Jag undrar om hon känner likadant för mammor under Mors Dag?).

Fredriksson bygger sin stora aggression mot pappor på statistik. Hon menar att män ”lutar sig tillbaka” medan kvinnorna drar familjelasset på egen hand. Och det stämmer säkert att majoriteten av mammorna jobbar mer med barnen än majoriteten av papporna gör.

Men beror det på att mammorna tvingas till detta, här i Sverige? Och innebär det att papporna ”lutar sig tillbaka”? Slöar man verkligen genom att arbeta på jobbet istället för att vara hemma med barnen?

Må så vara att majoriteten av kvinnorna går ner i arbetstid för att pyssla om barnen. Enligt Fredriksson beror detta på tvång och att det därför är synd om kvinnorna. Men tänk om det faktiskt är tvärtom för majoriteten? Tänk om majoriteten av mammor faktiskt går ner i arbetstid för att de vill vara sina barn nära?

Och så pappor då. I Fredrikssons värld ”lutar de sig tillbaka” genom att arbeta. Tänk om det snarare är så att de ställer upp och arbetar för kvinnornas skull? Arbetar själva, för att dra in pengar till sin familj, medan kvinnorna ”lutar sig tillbaka” hemma och har roligt med barnen?

Kanske är det faktiskt så att majoriteten av pappor skulle tycka det vore jätteroligt att vara hemma och uppleva att se sina barn växa upp, men att nån djävel faktiskt måste dra in pengar till hushållet?

Alltså… Isåfall skulle man ju kunna hävda att de här papporna förtjänar att hyllas extra mycket, för att de ställer upp och låter mammorna bestämma över familjen?

Så kanske det är bland majoriteten av föräldrar. Men antagligen inte för Fredriksson som mamma, med tanke på hur illa hon tycker om pappor. För Fredriksson är arbete på jobbet att ”luta sig tillbaka” medan det där om att pyssla med sina barn snarare leder till utmattning, depression och stress.

Och jag förstår henne delvis- jag skulle inte vilja ha några barn. Och just därför har jag ju inte det. Därför kan jag bara påpeka att Manuela Fredriksson inte heller borde skaffat något barn hon inte ville varit förälder åt.

Fredriksson, du suger!

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fars Dag

 1. Pelle2 skriver:

  Skulle vara kul om hennes man skulle kräva att få vara hemma majoriteten av föräldraledigheten och Fredriksson är den som får lata sig på jobbet.Undrar om hon fortfarande skulle tycka att männen drog vinstlotten då som varande den som jobbar ?

  • bergersjo skriver:

   Eller om han kräver att få ha ensam vårdnad? Jag är nämligen tveksam till om hon bor ihop med fadern till barnet… Det är ingenting jag vet såklart, men sannolikheten känns liten.

 2. Dr Snuggles skriver:

  Jobbar man som stenbrytare och står i vägdammet efter E4:an hela dagarna eller så för att arbeta ihop till brödfödan så familjen ska få mat för dagen, kan man i alla fall skratta med kollegorna åt att man inte har det lika jävligt som frugan som tvingas vara därhemma och ta hand om ungarna hela dagen! 🙂

 3. Dr Snuggles skriver:

  Har genom alla tider funnits massor av riktlinjer eller oskrivna regler för män att följa för att betraktas som gentlemän, artiga, väluppfostrade, o.s.v. Inga motsvarande har funnits för kvinnor, då man bara utgår ifrån att de redan kan och förväntas ha bättre moral redan från starten.

  Till de gamla värderingarna, brukar ju även tillhöra att mannen är familjeförsörjaren och källan till inkomst. Kan därför vara viss tabu fortfarande, med en man som är hemma med barnen medan frun jobbar. Även om han kanske egentligen vill det. Jag tror många av vårt kön är ganska bra på att ”tiga och lida” i olika situationer. Bita ihop, då motsatsen kan uppfattas som omanligt. Och då det ligger så djupt rotat i många fortfarande.

  Har inte heller några barn. Inte förrän jag är i ett säkert förhållande med någon jag litar på till 100% och vet att jag kan vara med långsiktigt. Annars får det hellre vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s