Riksdagen mognar- Dinamarca lämnar politiken

Alla seriösa politiskt intresserade här i landet har haft en bra dag, då det framkommit att Vänsterpartiets allra barnsligaste hatare Rossana Dinamarca nu ska lämna politiken. Hon är ju känd för många hetsiga och hatiska stunts, framförallt mot Sverigedemokraterna men naturligtvis även helt vanliga normfeministiska påhopp mot ”vita män”.

Allra mest kända är ju förstås hennes t-shirt 2014 med texten ”SD= rasister” och när hon hånfullt sa till talmannen Björn Söder att han inte var hennes talman. Den typen av pajkastning lämpar sig bäst i sandlådan, inte i Sveriges högsta beslutande organ.

Men nu ska hon alltså inte ställa upp inför nästa val! Det är absolut en lättnad.

Samtidigt känns det inte bra att hon som veteran i nyadeln naturligtvis får en ansenlig ekonomisk ersättning fram till nästa jobb. Och när ska hon behöva jobba då? Tja, hennes tidigare partikamrat Lars Ohly har ju exempelvis tagit det ganska lugnt med den saken i många år nu, så det kan nog även hon göra.

Jag gillar att hon backstabbar sitt parti nu genom att gnälla om bristfällig feministisk politik, för mycket ”vitt”, dålig mångfald och att hon ska ha varit osynliggjord som kvinna. Det där handlar ju som vanligt om vänsterns virriga identitetspolitik som fokuserar helt på kön, ras, sexuell läggning och annat som man inte rår för. Sexism och rasism alltså.

Men jag gillar det i det här fallet, för hon har ju en poäng ändå. Hon är inte den enda rasistiska feministen i vänsterpartiet- tvärtom ingår den smutsen helt i partiets politik. Och därför är det hyckleri att exempelvis en ”vit” kränkt medelålders (eller nåja, lite äldre kanske) cis-man som Jonas Sjöstedt är deras partiledare.

Dinamarcas gnälliga kritik mot partiet må vara sjuk och absurd, men likväl rättfärdig. Det där är ju faktiskt deras politik… Således borde Sjöstedt ta ett steg tillbaka och lämna plats åt en mörkhyad homosexuell muslimsk ung transperson.

Nåja, det känns hur som helst bra att vara av med Dinamarca i politiken nu. Jag hoppas att hon inte glider in i media som nån sorts feministisk krönikör istället bara…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Riksdagen mognar- Dinamarca lämnar politiken

 1. Mr Snuggle skriver:

  Den tid när man var liten och trodde alla vuxna visste bättre om allt just eftersom de var vuxna…Vilken skämt. Hela världen består av förvuxna bortskämda barn som skriker och gråter när de inte får allt de vill och vägrar ta ansvar. Ytterst få vuxna människor i ordets rätta bemärkelse.

 2. weasel skriver:

  ”Hon uppger att hon känner sig osynliggjord som kvinna…”

  Tja, jag kanske bara har haft tur/otur (lite beroende på hur man ser det…) men jag upplever det som att den kvinnliga riksdagsledamoten Dinamarca har synt oerhört mycket mer i media än den manliga riksdagsledamoten Håkan Svenneling .
  Jag tolkar dock inte detta som att vänsterpartiet systematiskt lyfter fram kvinnor med invandrarbakgrund på bekostnad av vita män som Svenneling.

  Att vänsterpartiet på något sätt skulle diskriminera kvinnor känns inte helt logiskt hållbart med tanke på att 62 % av de som sitter i riksdagen och 73 % av de som sitter i partistyrelsen tillhör den gruppen som skulle vara diskriminerad.
  Och i regel brukar identitetspolitiken gå ut på att det är den gruppen som är i minoritet som är diskriminerad.
  Så offerkoftan känns lite tunn i just det här fallet.

  Men naturligtvis borde Sjöstedt genast avgå och lämna sin plats till vänsterpartiets riksdagsledamot Momodou Jallow.
  Han är i och för sig inte kvinna, men han har rätt hudfärg – och det är väl det viktigaste för dagens antirasister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s