Kejsarinnan är naken

Det här är tydligen något som allt fler börjar se närmare på nu, och det är sannerligen på tiden, för historien är surrealistisk, vansinnig, sjuk och helt normal inom svensk normfeminism:

Jag har sagt det många gånger och det är min bestämda åsikt: Linnéa Claeson är en handbollsspelerska och ingenting annat än en handbollsspelerska och det är totalt absurt att hon blivit behandlad som någonting djävla annat överhuvudtaget i samhället.

Men det är ju inte inom handbollen hon gjort sin stora karriär: Claeson har blivit rik och berömd för att vara en stackars trakasserad och hotad ”influencer” som fått helt sjuka och surrealistiska priser, som exempelvis att bli ”Årets jurist” utan att vara jurist, och hon piskar fram en lika hög lön per ”föredrag” som den gamle räven Reinfeldt blivit känd för att kräva numera.

Vad har då Claeson riktat in sig på?

Ja, men feminismen naturligtvis. Hatet mot kvinnorna och jadajadajada. Allt det där. En affärsidé som många har dragit in miljoners miljoners miljoner på i dagens Sverige. Enligt poden ”Haveristerna”, som tydligen var de första som kikade närmare på Claeson, var det dock inte feministen hon först försökte sig på- först ska hon ha lagt upp porrbilder på internet som hon stulit från andra, och försökt sig på att dra in pengar på det viset. Tydligen var det dock inte så lönsamt, varför hon alltså gick vidare till feminism istället.

Tyvärr är Haveristernas avsnitt jag hört flera timmar långt, segt och flummigt och om man inte är någon av deras betalande ”Patreons” blir man omedelbart kallad för en snål horunge, men men. De ska ändå ha respekt för att ha lagt ner en djävla massa arbete och journalistik på den här saken.

Det handlar alltså främst om att den stora mängden hot och trakasserier som Claeson byggt upp hela sin karriär på bara verkar vara lögner och sagor. En tummetott, ett luftslott!

Att hon sitter och hittar på sagor tycker jag personligen inte är det värsta: Det värsta är att hon avslöjats för plagiat som skribent i Aftonbladet men ändå fått fortsätta skriva där. Det är det allra värsta, det borde räckt att hon avslöjats för plagiat för att hela hennes kändiskarriär skulle varit godnatt.

Det kanske inte var det värsta hon gjort, men det är det värsta ändå, eftersom det visade att det svenska normfeministiska samhället gärna backade upp henne oavsett vad hon pysslade med för tveksamheter.

Och inte har feministerna slutat nu heller. Krönikören Emilie Roslund (visserligen feminist hon också) var tydligen den som belyste Haveristernas arbete ordentligt via GP. Hon hade ett och annat intressant i sin text. Redan innan dess hade GP dock låtit en annan feminist, Marcus Berggren, skrida till Claesons försvar och försöka förminska hennes lögner och påhitt med att hon ”hustlar och skarvar”, vilket enligt honom inte alls gör något. Enligt honom blir hon framförallt kritiserad för att hon ”är en tönt”. Lögnerna, plagiaten och fotostölderna blundar han totalt för.

Även en annan feministisk lögnare skred snabbt till Claesons försvar: Nina Rung. Enligt henne är det oviktigt om Claeson ”hittat på” och ”överdrivit”. Det viktiga är att arbeta för rörelsen. Den där gruppen av manshatande svenska normfeminister alltså. De är det viktiga. Inte vad personer inom den pysslar med för fulheter…

Nå, enligt min syn på saken är det precis tvärtom. Vad Claeson pysslat med har gött och ökat på den svenska normfeminismens allra mest radikala manshat, det är vad den gjort. Hon har- som många andra- blåst i den stora trumpeten och spytt ur sig internethat och hetsat mot män (eller som hon själv och övriga inom ”rörelsen” kallar oss- ”snubbar”), och fått jubel, kändisskap, priser och rikedom som tack.

Hån och lögner om manligt hat och trakasserier som helt enkelt inte existerar är inte, som Rung påstår, ”påminnelser om att vara snälla”. Tvärtemot vad hon hävdar menar jag dock att det helt klart leder till att hatet i samhället ökat- självklart är det så. Hatisk propaganda med påståenden om över 20 sexuella trakasserier under en liten promenad i Stockholm (”fast det var ännu värre igår”) och betydligt värre saker än så, är inte ”påminnelser om att vara snälla”. Det är påminnelser om vilka elaka och vidriga djävlar alla snubbar är, och att det enda rätta för varje feminist måste vara är att hata och avsky dem.

Om du anser att feminismen går ut på att arbeta för jämställdhet, bör du betrakta Claeson som en stor skadegörare av den. Vad hon gjort, är nämligen arbetat flitigt med att spä på hat mellan kvinnor och män. Det är inte jämställdhet. Det är raka motsatsen.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kejsarinnan är naken

  1. Kristian skriver:

    Hennes modus operandi känns onekligen som Anita ”Gamergate” Sarkesian: allmän PR-verksamhet, följt av byte till någon form av radikalfeminism när det visar sig vara både lättare och mer lönsamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s