Tack och hej till kommunistledaren!

Jonas Sjöstedt har nu gått ut med att han avgår som Den Store Ledaren i vänsterpartiet. Tack och hej, liksom? Eller nja, kanske inte så mycket tack utan mer en lättnadens suck och känslan av en tung sten som faller från ens hjärta.

Så här borde alla de vänsterpartister som gärna drar nazistkortet fem gånger i minuten mot alla sverigedemokrater känna, eftersom deras partiledare gick med i partiet under den tid då ledningen ofta åkte på lyxsemester till Sovjetunionen och fraterniserade med de råbarkade skurkarna där, som ju alla vet var nazisternas gamla vapendragare. De båda diktatorerna Stalin och Hitler slöt ju avtal tillsammans om hur andra världskriget skulle ske, även om Hitler backstabbade Stalin några år senare. Så man kan ju egentligen med god poäng argumentera för att Vänsterpartiet är det riksdagsparti som stått närmast nazisterna någonsin.

Partiernas tidigare historia är väl dock inte så viktigt egentligen utan mer vad de har för politik nu, men jag tycker ändå det är värt att notera vad deras partiledare brunnit för. Och alla Vänsterpartiets ledare har varit inbitna råbarkade kommunister i själ och hjärta. Sjöstedt, Ohly, Hoffmann, Schyman, Wernerallihop.

Det ska därför bli mycket intressant nu att se om partimedlemmarna väljer ytterligare en äkta 68-vänsterkommunist till sin nya ledare, eller om det slutligen lyfts fram en millenialfeminist som betraktar sig som en ”hen”, har Greta Thunberg som sin största idol, tycker vi borde lösa Sveriges ekonomiska problem genom att släppa in fler ensamkommande män och menar att ökningen av kriminellt våld är fake news.

Men nu ska jag inte sitta och raljera om Vänsterpartiets nya ledare som inte ens blivit vald än! Att Sjöstedt avgår och drar till Vietnam för att ”starta ett café eller skriva en bok och mycket annat också utan kalendern inplanerad” är positiva nyheter, oavsett vad det blir för tokvänstertomte istället för honom.

Jag såg nyligen på en så kallad meme, där det hävdades att Mark Twain nån gång ska ha sagt att politiker behöver bytas ut ibland precis som blöjor, och av samma skäl. Oavsett om det var han som sa det eller nån annan tycker jag det var ganska fyndigt, och sant också.

Nu skulle ju naturligtvis vänstertomtar i stil med Sjöstedt som gärna drar nazistkortet hävda att orsaken till att blöjor och politiker behöver bytas ut ibland är att annars blir det för brunt. Kan så vara. Men då kan man ju säga att somliga politiker snarare bäst byts ut av samma orsak som tamponger. Det blir för rött annars? Jo, naturligtvis. Och för blodigt.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tack och hej till kommunistledaren!

  1. Mr Snuggle skriver:

    Det var ”dags för en kvinna” nu, såg jag att många tyckte…Då blir ju allt bättre. I flera fall när detta idiotiska argument använts, har jag personligen sett de negativa effekterna av det. När man hellre väljer efter kön istället för kompetens.

    Jag har nästan bestämt mig för att strunta i att rösta i nästa val nu. Det finns helt enkelt inget parti som passar. Och då har jag ändå inte speciellt extrema åsikter. Men det finns för mycket inom alla partier som jag tycker illa om nu för att kunna välja ett.

    • bergersjo skriver:

      Inte för att jag tycker Sjöstedt är mycket att hänga i julgranen, men jag tror de kommer få extremt svårt att hitta någon med hans kompetens. Jag hoppas och tror att det kommer bli Snecker eller Dinamarca, de två tokigaste kärringarna. Ju värre desto bättre. V ska tappa väljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s