Nazistkortet

Desperationen stiger för var dag bland sossarna. Deras tidigare kärnväljare droppar slutligen av i en strid ström och beger sig på vandring mot Sverigedemokraterna. Detta ledde visst i höstas till att sosseblaskan Aftonbladet tyckte det skulle vara en bra idé att vifta lite med det där gamla nazistkortet och skrämmas, skuldbelägga och brunsmeta- den planen har ju funkat så bra hittills- genom att uppdatera en krönika deras värsta kolumnist efter Linnéa Claeson skrev i maj 2017.

Nu talar jag alltså inte om Fredrik Virtanen. Nej, Aftonbladet har många tveksamma skribenter. Den jag pratar om nu är Anders Lindberg, Hanif Balis kanske störste nemesis. Lindberg gillar att vifta med nazistkortet och i krönikan påstår han att ”SD:s nazirötter är värre än vi vetat”, vilket naturligtvis är bullshit.

Det framkommer inte några nyheter ur texten. Det är mycket snack om att nazisten och SS-veteranen Gustaf Ekström var med och grundade Sverigedemokraterna och att även andra gamla nazister dök upp där från tid till annan, men inget av det är nyheter. Sverigedemokraterna har inga skelett i garderoben- de har varit ute och dansat öppet på kyrkogården sen starten.

Alla vet att Sverigedemokraterna från början var en massa nazister, rasister och allmänt obehagliga extremister. Det är ju just därför det varit så svårt för dem att komma in i värmen.

Men grejen är att de till skillnad från vissa andra partier vandrat en lång väg sedan dess. De har, milt uttryckt, inte samma politiska åsikter eller partiprogram som de hade från starten, och jag är även ytterst tveksam till ifall de fortfarande har några medlemmar som var med under Gustaf Ekströms tid.

Riktiga nazister hatar Sverigedemokraterna idag. De betraktas precis som övriga riksdagspartier som landsförrädare. Nazisterna anser nämligen att Sverigedemokraterna svikit dem, vilket väl är förståeligt, just med tanke på att Sverigedemokraterna lämnade sådan ideologi för många år sedan.

Det dyker av och till upp extremister i Sverigedemokraterna- och sparkas ut. Har Vänsterpartiet någonsin sparkat ut någon för att denne varit en alltför inbiten kommunist, typ en sådan som grät när Berlinmuren föll?

Skulle inte tro det. I Vänsterpartiet är alla välkomna om deras hjärtan dunkar åt vänster- i Sverigedemokraterna vill man göra sig av med de tveksamma typerna numera. Och därför är det rätt komiskt egentligen att många verkar tro att Sverigedemokraterna smyger omkring med en hemlig, mörk och nazistisk agenda som kommer fram den dagen de får makt.

Sverigedemokraternas kärnväljare idag är inte extremister utan gråsossar. Och när jag säger sossar menar jag i det här fallet inte att de ville fraternisera med Nazityskland, bedriva rasbiologisk forskning och skallmätning, tvångssterilisering av utvecklingsstörda och annat sånt där mysigt och typiskt socialdemokratiskt. Nej jag menar att de är vanliga hyggliga medelsvenssons med villa, volvo och vovve som bara vill jobba och göra rätt för sig, ofta hantverkare och vårdarbetare som röstat på sossarna i generationer av ren tradition. Deras mormor och morfar, farmor och farfar, mamma och pappa röstade alltid på sossarna och själva har de också gjort det. De gillar tanken på välfärd och att ta hand om gamla, sjuka och fattiga.

Nu anser de att sossarna monterat ner den svenska välfärden och därför söker de lyckan annorstädes. De finner delade åsikter främst just hos Sverigedemokraterna, varför det är till dem de beger sig när de nu slutligen skrotar sossetraditionen.

Detta skrämmer såklart partiet som i hundra år varit störst. Deras egna kärnväljare är nu istället islamister och klaner i no-go-zoner som fick en deal med sossarna i slutet av 90-talet om makt i Sverige, men när islamisterna börjar rösta på islamistpartier istället har ju sossarna inga kärnväljare kvar alls…

Så: Med desperation drar de därför om och om igen nazistkortet. Mot sina egna gamla kärnväljare

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nazistkortet

  1. Kristian skriver:

    Klockren analys!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s