Black Lives Matter och Tusenmannamarschen behandlas olika av svenska poliser

Det är minsann skillnad på folk och folk i Sverige! Olika demonstranter behandlas på olika sätt av polisen. För vissa går polisen ned på knä och kramar. Andra släpar polisen iväg som om de vore kriminella.

Och det kanske de är? Det vet jag inte- men isåfall var även de som kramades kriminella. Detta handlar om demonstrationer i Stockholm som utförts mitt under brinnande pandemi. Ingen större skillnad där inte.

Den största skillnaden är, att organisationen Black Lives Matter ställde till med ren terrorism i somras. Mord, upplopp, mordbränder och stöld. Dessa fick kramar och en knästående polisflicka.

Tusenmannamarschen då? Inga kramar än.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Black Lives Matter och Tusenmannamarschen behandlas olika av svenska poliser

 1. Mr Snaggle skriver:

  Oj! Vilka grejer som hänt i min hemstad idag…Ser bilderna först nu. Men vad var syftet, vill de inte att vi ska ha några restriktioner alls eller vad?

 2. Mr Snaggle skriver:

  De där Göteborgskravallerna 2001 såg brutalare ut. Där kan man snacka upplopp. Bodde du där då med och upplevde dem? Jag såg dem live på TV. Exakt 20 år sen nu.

  • bergersjo skriver:

   Jag bodde där, närmare bestämt på fem minuters gångväg från dem. Men jag höll mig medvetet borta, ville inte hamna mitt i smeten och bli skadad. Se det mesta av dem har jag också sett på TV, och sen såg jag förstås hur gator och affärer såg ut efteråt.
   Roligt förresten att du fortfarande följer min gamla blogg, jag ser tyvärr alltfler besökare här!

 3. Kristian skriver:

  Hej, tack för att du fortsätter skriva!

  Undrar just var det gamla gänget från Toklandet håller hus. Ja, ja.

  • bergersjo skriver:

   Tack! 🙂 Ja, det var trist att Toklandet slutade skriva, det var en väldigt bra blogg. Och med alla som satt och kommenterade där blev det ju ett rent forum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s