Blir ”förortssvenskan” den nya rikssvenskan?

Hörde på youtubekanalen Riks att den amerikanske språkforskaren Nathan Young sagt på SVT att i framtiden kommer standardspråket i vårt land låta som ”förortssvenskan”. Med uttrycket ”förortssvenskan” menade han alltså invandrarbrytning.

Men dah. Det är ju självklart! Svenskarna blir i minoritet här och de svenska barnen kommer att prata på samma sätt som de hör omkring sig i bland annat skolan. Så är det redan idag. Det är inte roligt, men det är dessvärre inte mycket att göra åt saken.

Nathan Young tycker inte ens att det är något problem att vårt språk försmutsas och inte bevaras till framtiden. Han babblar på nån märklig jämförelse där han verkar tycka att invandrarbrytning är som guldkedjor och ren svenska är som slipsar. Vad han menar med den jämförelsen förstår jag inte, men på Riks blev de fullt begripligt upprörda på honom…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar