Folklistan- vilka clowner!

Ja, att Sara Skyttedal vill stanna i Bryssel och fortsätta plocka på sig vansinnigt mycket pengar som parlamentsledamot, det har väl de flesta förstått. Jag skulle säga att hon är desperat nog att gå med på att ställa upp i en ren cirkus, om hon tror att det kan leda till att hon får mandat igen.

Det kanske inte är pengarna som är det allra viktigaste för henne- hon ser det antagligen som minst lika viktigt att kunna hämnas på Ebba Busch och Alice Teodorescu Måwe. Kan hon plocka väljare från Kristdemokraterna, är det antagligen viktigare att Teodorescu Måwe inte kommer in i EU-parlamentet, än att hon själv faktiskt gör det…

Så det där är nog de två orsakerna till varför Skyttedal hänger med i Jan Emanuel Johanssons politiska skämt Folklistan. Hon har liksom ändå inget bättre för sig, känner hon. Skulle tillräckligt många dumskallar rösta på listan för att hon ska få mandat så är det bra, och annars så har hon åtminstone ändå inte haft något viktigt att göra…

Och Jan Emanuel då? Ja, för honom är det svårare. I många långa år har han envisats med att stå trofast och lojal vid sossarnas sida, eftersom han känner sig som en sosse, precis som en transperson känner sig i själva verket som sitt motsatta kön.

Men nu har det tydligen gått för långt tillochmed för Jan Emanuel. Det trodde jag aldrig skulle ske, men ibland blir man förvånad. Dock vill han fortfarande inte gå med i ett annat parti- nej, för honom är det mycket viktigt att han faktiskt är socialdemokrat! Så vad han gör blir då att ta en ”time out” från partiet och skapa sig ett eget parti, och säga till alla andra (men främst sig själv) att det faktiskt inte är något parti utan bara en lista.

Och med hjälp av den där listan hoppas han sedan kunna ta sig till Bryssel- inte för att tjäna pengar, utan för att slutligen kunna lajva sosse på riktigt. Det vill säga- om han inte är i Bryssel för sossarna utan för sig själv, så räknar han med att kunna köra helt och hållet sitt eget race, vilket för honom betyder att han kommer att arbeta socialdemokratiskt…

Verkar det komiskt? Vänta bara.

Självklart är det inte många som kommer att rösta på dessa båda skojare. Men för Skyttedal är det ju som sagt ändå inte så viktigt- går det så går det, och annars var det åtminstone ett försök. För Jan Emanuel är det viktigare- varför han ska ha första mandatet. Fler än två kommer de inte att få, men det är inte viktigt för dem. Tvärtom.

Meningen med Folklistan är ju att det är dessa båda skojare som ska till Bryssel. Ingen av dem vill att någon av de knäppgökar som kan tänkas följa dem ska med. Före detta kommunpolitiker av olika slag, en före detta kriminell missbrukare och miljöpartist och naturligtvis en influencer

En djävla brokig skara, men lugn i stormen, för i Folklistan är alla välkomna! Och inte nog med det: I Folklistan får minsann alla ha precis vilka åsikter de vill. Alla får rösta som de själva vill och vara med i vilka grupper de själva föredrar i EU-parlamentet.

Bra, va?

Kanske hade det varit enklare att bara rösta på ett parti som redan finns? Folklistan säger sig vilja skrota asylrätten och sätta gränser för EU. Jaha? Än sen då? Sådan politik driver väl redan både Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige?

Folklistan har inget med politik att göra– den handlar om Jan Emanuel och Sara Skyttedal och deras personliga narcissistiska mål och viljor. Bara det och inget annat!

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar