Personliga påhopp över internet

En av de främsta orsakerna till att jag startade den här bloggen, var ju för att bemöta de som attackerar mig över internet, och nu har det skett igen. Någon har blivit berörd av fotografier jag tagit på Klara Andersson, vilket i och för sig är bra, eftersom det varit ett av syftena med dessa bilder.

Vad som däremot inte är bra, är att istället för att debattera om bilderna och syftet med dem, går den här personen ut med en helt galet hatisk samling personliga påhopp mot mig på internet. Och var? Jo, i Klaras bilddagbok. Annars kan man ju tycka att vill man attackera någon över en bilddagbok gör man det lämpligast i hans bilddagbok, så att han säkert märker det… Men som många andra som gör anonyma utfall mot mig över nätet, kanske den här personen inte var så intresserad av att jag skulle upptäcka det.

För att ta ett kort sammandrag om historien, för er som inte har lust att sitta och klicka på länkarna och läsa allting på egen hand: Jag och min vän Klara fick i somras för oss att vi skulle ta lite otäcka bilder kring problemet med ungdomar som skär sig. Vi hade väldigt roligt medan vi tog bilderna och personligen tycker jag att de blev hyfsat bra också. Efteråt la Klara ut dem på Bilddagboken, vilket för övrigt också jag gjorde, och lägger man ut blodiga bilder på internet kan man nog räkna med att någon som tycker de är obehagliga eller inte begriper syftet med dem ska känna sig berörd. Man bör även vara på det klara med att de kanske kommer att anmälas som stötande.

Men för den sakens skull tycker jag inte någon har rätt att spy ur sig personliga påhopp om att de tycker man ska stoppa en nyårsraket i munnen och tända på och liknande idiotiskt trams, speciellt inte människor som inte har någon aning om vem man är utan bara råkat se en bild på internet, vilket var precis vad det här handlade om.

Den här personen skrev sitt 20-raderspåhopp redan i december 2009, men jag läste det inte förrän i natt, så jag har inte haft någon möjlighet att agera mot det förrän nu.

Förutom den anonyma människans olika förslag om hur hon tycker jag borde göra mig illa, försökte hon trycka ner mig med olika varianter av nedsättande tilltalsord. Vidare försökte hon hota med att anmäla bilderna som om de vore olagliga, och avslutar med ett absurt påstående om att de är pornografiska.

Hade det här hänt när jag startade den här bloggen, hade jag garanterat gått på henne efter noter med betydligt hårdare stil än idag. Nu försöker jag istället köra den artiga, diplomatiska stilen. Blunda åt påhoppen, tacka för kritiken, hur meningslös den än varit, och förklara syftet bakom bilderna, för att avsluta svaret med ett ”med vänlig hälsning, Sven Bergersjö”.

Jag vet inte om det kommer att göra den här personen ännu mer ilsken. Egentligen bryr jag mig faktiskt inte om det. För min del kvittar det ifall hon är ilsken eller lugnar ner sig. Jag har stått upp för mitt material och lämnat argument för varför det är skapat och lagts ut, det räcker för mig. Jag tror inte den här människan kommer att byta sina hatiska åsikter om mig på grund av att jag varit artig mot henne.

Den som är intresserad av att läsa hela hennes påhopp samt Klaras svar och mitt, finner dem alla här.

Därmed hoppas jag att den här historien är över nu- men av erfarenhet gissar jag att det faktum att vi svarat kommer att innebära bråk..

Jag undrar ifall den här personen, när hon hotade med att anmäla fotona, tänkte på att hennes egna påhopp till skillnad mot bilderna lades på nätet i syfte att kränka någon. Den tanken är ganska komisk, om än också tragisk…

Detta inlägg publicerades i Om Sven Bergersjö eller företaget och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s