Åldersskillnad- det starkaste sextabut

I natt hittade jag en artikel på Facebook där det stod om en tämligen vidrig händelse i Tyskland: En man vid namn Helmut Seifert har med hjälp av två vänner attackerat och kastrerat Phillip Genscher i hans hem med en brödkniv

Ganska magstarkt. Man kan fråga sig vad som fick dem till det här? Jo: Seifert var arg för att hans dotter dejtade Genscher.

Varför det, då?

Jo: hans dotter var 17 år och Genscher 40 år äldre.

Ja, men dåså! Alla pustar ut. Då fick ju äcklet bara vad han förtjänade. Alla börjar applådera. Folk klickar på ”gilla” i Facebook och betraktar Seifert som en hjälte och Genscher som en pedofil.

Men grejen är bara den, att Genscher inte gjort något olagligt. Han har inte förgripit sig på tjejen- han har dejtat henne. Borde hennes far skära sönder henne också för att hon ”skämt ut familjen” på det här viset? Är inte det också hans plikt som anständig far?

Ska man kastreras för att man är pervers? När det gäller åldersskillnad verkar majoriteten tycka det. Men en intressant sak är att de flesta som tittar på porr säkert hellre vill se unga tjejer än gamla tanter. Det borde ju isåfall innebära att om de själva inte är unga längre så är de pedofiler…

Det finns ett sånt hyckleri kring detta och ordet ”pedofil” används helt fel, som om det rörde åldersskillnad när det egentligen handlar om att attraheras av barn.

I det här fallet handlar det inte om något barn, om Genscher varit 20 år hade ingen brytt sig om vad han och tjejen ägnat sig åt tillsammans. Och det är just vad som är viktigt här tycker jag: de har gjort det tillsammans. Han har inte våldtagit henne. Om det varit så, hade även jag tyckt att kastreringen varit ärovärd.

Nu blir jag mest ledsen över att se att flera av mina vänner är så totalt styrda av samhällets normer att de rättar in sig i lynchmobben, klickar på ”gilla” och skriver ”FY FAN VAD RÄTT! :D” på facebook.

Med det i åtanke är det inte svårt att förstå hur ”vanliga hederliga människor” kunde vara med och hänga svarta som hade sex med vita i USA till så sent som på 60-talet. Det var deras största sextabu, och åldersskillnad är vårt.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s