Den stackars Hagamannen

En av den senaste veckans största nyheter är att Niklas ”Hagamannen” Lindgren fått ett ordentligt kok stryk. Närmare bestämt är det någon som bankat på honom med en golfklubba.

Folk verkar konstigt nog ha ganska olika åsikter om ifall det här var positivt eller negativt.

Före detta överåklagare Sven-Erik Alhem ser överfallet som ”väldigt ynkligt och fegt” och som ”onda krafter”.

Youtubeprofilen ”En Arg Blatte Talar” som vanligtvis brukar uttrycka sig vettigt med väldigt skarpa poänger, har skrivit en minst sagt virrig text där han förklarar att han inte jublar över vad som hänt, utan istället snarare blir ”äcklad av hur korkade allmänheten är”.

Texten verkar skriven av en vänsterfeminist. Dels menar ”Arga Blatten” att det är massmedia som ”blåst upp” Hagamannen som ”en av de ondaste männen i svensk historia”.

Nej du, ”Arga Blatten”. Det har Niklas Lindgren klarat av helt på egen hand.

Vidare skriver ”Arga Blatten” att det inte är lika lätt att hata sina vänner eller släktingar ifall de begår en våldtäkt- tvärtom är det en vanlig reaktion att helt enkelt inte tro att det hänt.

Det finns en god anledning till detta. Våldtäkt är inte, trots att radikalfeministerna hävdar det, okej inom vår kultur. Tvärtom betraktas det inom vårt samhälle som något av det vidrigaste man kan göra. Därför kan det vara svårt att tro att någon man faktiskt tycker om begått något sådant.

Sen är det naturligtvis också väldigt bra att inte tro på anklagelser till höger och vänster utan bevis. Just på grund av att vi hatar våldtäktsmän i vårt samhälle. För just därför är det heller inte helt ovanligt att personer anklagas för våldtäkt fast de är oskyldiga.

De vanligaste våldtäktsmännen är någon man känner, kanske någon i familjen. Våldtäkter sker vanligen i hemlighet och i hemmen. Detta vet ”Arga Blatten” om.

Men Hagamannen var inte någon vanlig våldtäktsman, tvärtom en mycket ovanlig. En livsfarlig man som överfallit fullständiga främlingar utomhus, misshandlat sina offer som värsta Mike Tyson (vad sägs om att bita av örat på en annan människa?) totalt likgiltig över om de skulle leva eller dö. Eller kanske rentav med hopp om det senare.

Att det även finns andra kräk här i Sverige har faktiskt inte med saken att göra- Hagamannen är lika vidrig och lika farlig ändå.

Så nej, ”Arga Blatten”, detta handlar inte om ”dubbla måttstockar”. Snarare skulle jag säga att nästan alla dessa som inte tror att deras vänner anklagade för våldtäkt är skyldiga, skulle börja hata och avsky ”vännerna” minst lika starkt som de hatar Hagamannen, ifall de fick bevis på att ”vännerna” var skyldiga. Och att Hagamannen var skyldig, det beviset finns.

Och att Sven-Erik Alhem använder moraliska ord som ”ynkligt”, ”fegt” och ”onda” är faktiskt inget annat än ren ironi. Alhem går ju uppenbarligen inte efter moral utan enbart efter lagen. De som misshandlat Hagamannen däremot, och alla som jublar över hjältedådet, lägger lagen åt sidan just för moralen.

Att släppa ut Hagamannen, detta vidriga kräk, denna livsfarliga psykopat, ur fängelset- det är faktiskt inget annat än rent vansinne. Att banka skiten ur honom däremot, det är Karma.

Majoritetsbefolkningen i vårt samhälle tycker om hjältar med god moral som Dexter Morgan och Batman även om de bryter mot lagen och så att säga ”tar den i egna händer”. När lagen är idiotisk och rent ut sagt äcklig har den inget värde.

Den enda meningen med Hagamannens liv är att han ska fortsätta få vad han så väl förtjänar. Det är min åsikt och därför skålar jag glatt för de hedersmän som tagit itu med den saken. Jag är ganska säker på att en stor del av majoritetsbefolkningen är med mig i den skålen.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s