Män som tvingar kvinnor

De senaste veckorna har det på grund av burkini-förbudet i Nice surrat mycket i sociala medier (och för all del även i media) om män som tvingar kvinnor att inte ha fel kläder på sig.

Ja, är det inte fruktansvärt med alla dessa män som till exempel Sara Mohammad och Helene Bergman som jämt ska hålla på och lägga sig i vad kvinnor bär för kläder, va?

Eller vänta nu. Dåliga exempel kanske? De där båda är ju faktiskt kvinnor. Och dessutom kvinnorättsaktivister. Hmmm…

Problemet här är att de svenska normfeministerna tror- eller kanske bara vill tro- att det, som alltid i deras värld, handlar om män som bestämmer över kvinnor. Patriarkatets diktatur över de kvinnliga offren.

Men så är det inte.

I själva verket handlar det om strid mellan antingen kraftigt islamistiska eller sekulära människor. De på den sekulära sidan behöver för all del inte själva vara oreligiösa, men som de flesta i västvärlden föredrar de en mer sekulär än religiös värld i livet.

Men visst är det framförallt kvinnor som drabbas av bråket- islam är ju en abrahamitisk religion, och alla sådana är mycket kvinnofientliga.

Det riktigt konstiga här är ju då naturligtvis att majoriteten av normfeministerna i Sverige ställer sig på islamisternas sida i bråket, och hävdar att det är ”de vita männen” som bär skulden. Det är därför sådana som till exempel Gudrun Schyman vill köpa burkini.

Det är ju alltid ”de vita männen” som bär skulden, så därför måste det ju vara så även nu. Normfeministerna har ju i många år hävdat att Patriarkatet fortfarande förtrycker kvinnorna här i väst som om det vore 1700-talet. Och islam, ja, de flesta muslimer är väl inte ”vita”, och här i väst så är ju muslimerna än så länge en minoritet…

Med andra ord går det inte för sig att kritisera varesig muslimer eller islam! Det är ”de vita männen” som förtrycker även dem! Kvinnorna och muslimerna har något tillsammans: ”The enemy of my enemy is my friend.” Eller?

Således: Det måste vara män (vita sådana) som lägger sig i kvinnors (vilka djävla kvinnor som helst) idéer om vilka badkläder de vill bära. Så måste det ju bara vara.

Det kan ju inte vara islamister, både män och kvinnor, som vill tvinga kvinnor att bära islamistiska badkläder, och västseparatistiska människor- också både män och kvinnor- som desperat kämpar emot, i detta fall genom att försöka starta lagar… 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Män som tvingar kvinnor

 1. SasjaL skriver:

  Krasst, de allra flesta religioner är skapade av män, … för män.

  • bergersjo skriver:

   Det låter sexistiskt, och frågar du religiösa människor svarar de nog att deras religion är sann och således inte skapad av någon överhuvudtaget. Och i fallet om islam får ju även män ganska mycket skit. Både män och kvinnor tvingas att inte äta fläskkött, som är så gott. Och framförallt män får sina könsorgan sönderskurna redan som spädbarn.

   • SasjaL skriver:

    Nja, enligt de troende så kommer ”budskapet” ifrån berörd/-a gud/-ar. Historiskt sett har religioner fungerat som ett verktyg för makt (utövad av män …). Kvinnan ses i sammanhanget oftast som lägre klass än mannen. Hur är det med kvinnlig representation i Vatikanen? Speciellt med tanke på de högre embetena.

    Populärt bibelcitat bland vissa klasskamrater, när jag gick i skolan på 1970-talet: ”Kvinnan är som en åker. Skörda den som du vill”. Hur korrekt den är och var den gick att läsa har jag ingen aning om, då jag alltid har haft en agnostik inställning till alla former av religion. Det har liksom aldrig intresserat mig. Ser det som att tron till mig själv räcker.

    Inom radikalare delar av Islam har vi kravet som du nämner, att kvinnan skall skyla sig. Vore det inte lättare (och respektfullare) om männen tyglade sin sexuella drift …? Det finns inriktning (-ar?) inom Kristendomen, som fortfarande har mer eller mindre klädselkrav för de troende.

    Beträffande förbudet inom Islam om att äta fläskkött, kommer det ifrån tiden då man hade problem med trikiner. Grisköttet är orent av den anledningen.

   • bergersjo skriver:

    Det där argumentet om att makten utövas av män missar en viktig poäng: De allra flesta männen har inte någon makt.
    Absolut finns det många kvinnofientliga citat i bibeln. Kristendomen är ju precis som islam en abrahamitisk religion och som jag redan i krönikan påpekade så är alla sådana kvinnofientliga.
    Vad får män egentligen personligen ut av att kvinnor skyler sig? Som heterosexuell man tycker jag det är trevligt om sommaren när kvinnor inte skyler sig så mycket, och det vet jag att även många andra män gör. Varför skulle vi vilja att dessa kvinnor klär sig i burkor? Vad ger de oss om vi tycker det är trivsamt att se mer av kvinnor?
    Vad gäller personer som inte kan tygla sin sexuella drift, så är ju sådana människor själviska och bryr sig helt enkelt inte om att respektera andra.
    Trikiner. Är björnar också orena då? Nåja, oavsett. Är det inte lämpligare att göra slarvigt tillagat kött orent och väl tillagat rent?

   • SasjaL skriver:

    Självklart att de flesta män inte har makt. Makt utövas ”bäst” ju färre som innehar den. Det är bara att titta historiskt på (totalitära) regimer, religiösa som politiska, så har det alltid funnits (finns) en elit bestående av ett begränsat antal personer och som oftast män.

    Vad får män egentligen personligen ut av att kvinnor skyler sig?” – ‘Behovet’ av att styra/kontrollera andra personer. I detta fall kollektivt. Makt m.a.o..

    Det där med att inte respektera andra, som du nämner: Radikala islamiter ser inte sin lära enbart som den ”rätta”, utan också den enda. Andra läror får därför inte existera.

    Vet inte att det finns eller har funnits så många (större) björnarter borta i Mellanöstern, så de lär inte ha funnits på menyn där … Möjligen för mycket länge sedan, innan någon religion fick fäste. Kunskapen om tillberedning av mat har utvecklats sedan dess, men inte (delar av) Islam …

   • SasjaL skriver:

    Glömde …

    Undantag finns. Asatron i Norden t.ex.. Där hade kvinnan betydligt bättre status och bl.a. all form av kvinnoskändning sågs som mycket allvarliga brott. Då hade man inte heller domstolar som i någon grad friade (konstaterade) förövare, vilket vi kan bevittna idag. Det mesta inom jämställdhet försvann i.o.m. att Kristendomen tog över.

 2. Bamse skriver:

  Förstår din frustration. Med dagens feminister går det helt enkelt inte att vinna ett argument – alla tänkbara vägar leder till sexism.

  Så här till exempel:

  Feminist: Bikini är ett uttryck för sexism. I egenskap av man reducerar henne till sexobjekt och ”våldtar” henne bara genom att titta.

  Jag: Men hon har väl ändå valt helt själv att ha bikini eller inte. Jag har inget som helst inflytande över vad kvinnor i allmänhet väljer för outfit.

  Feminist: Jaså, tror du hon har bikini på sig för din skull va? Svin!

 3. Mr Snuggle skriver:

  Jag hatar att vara det kön och den ålder jag är…Det är allt jag säger. Man är absolut lägst värderad. Och jag känner av det hela tiden.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Finns en scen i filmen Eyes wide shut som påminner mycket om scenariot Bamse här ovan beskriver i alla fall. När Nicole Kidmans rollkaraktär angriper Tom Cruises. Hon söker bara bråk där, försöker provocera fram det. Samma sak med feministen i bikini-exemplet.

 5. Mr Snuggle skriver:

  Jomen visst, med ansiktsbehåring och allt! 🙂 Vore nog enklare att byta land i så fall. Det är ju andra som har problem med min manlighet/kön och inte jag själv, trots allt…

 6. Mr Snuggle skriver:

  Det är ju det jag alltid har sagt, Sven – skäggiga kvinnor är fan de snyggaste!
  😉

 7. Mr Snuggle skriver:

  😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s