Sverigevänner & Almedalsbesökare

Häromdagen hade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt tal på det årliga politiska lyx-spektaklet Almedalsveckan i Visby på Gotland. Han var inte precis så vass i talet som han av och till kan bli i debatter, fast det kanske å andra sidan var meningen att vara så?

Talet gick mest ut på att han drömde sig bort om ett modernt folkhem. Jag tror de flesta skulle tycka dagdrömmen ifråga vore ganska positiv- även de flesta som fortfarande menar att Sverigedemokraterna är och förblir nazister nu och för evigt.

Vad jag själv irriterade mig mest på, var att han om och om igen utbrast ”Sverigevänner och Almedalsbesökare!”, vilket ganska tidigt enligt min åsikt blev ett tjatigt och störande inslag i talet.

Det här att Sverigedemokraterna kallar varandra för Sverigevänner är ju något som de ofta hånas för. Och visst, lite stelt låter det kanske… Men de kallar varandra åtminstone inte för ”kamrater” som somliga andra politiskt aktiva, ett uttryck som inom politiken blivit minst sagt tveksamt och unket med tanke på vilka som använt det…

När Åkessons tal var slut, hade SVT en konversation med två ”experter”. Den ena var en genuin Åkesson-hatare, Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg. Lite hederlig aktivism måste ju få ingå i svenska Public Service…

Nästa ”expert” är tydligen själv sverigedemokrat, vilket kommer som en överraskning. Eller, han är iallafall chefredaktör för deras webtidning Samtiden. Han heter Dick Erixon och har kandiderat inom såväl Centern som partiet Fria Listan, som han var med och bildade. Kanske är det på grund av detta hans brokiga politiska förflutna som det var smått svårt att vara säker på ifall han tyckte Åkessons tal var bra eller dåligt?

Vad gäller Lindberg fanns det naturligtvis inga osäkerheter. Det första han spydde ur sig var ett hånfullt skämt om att han ville anmäla Åkesson till Konsumentverket för vilseledande marknadsföring (idén i sig är väl rent seriöst inte så dum, men då borde man rent krasst anmäla i stort sett varenda djävla politiker…).

Dummare blev det: Åkesson hade kallat de makthavare som enligt honom förstört folkhemmet för ”Vänsterliberaler”. Men Lindberg påstod att det var fel att ”bunta ihop” övriga partier och menade att Åkesson lånat detta av Donald Trump. Enligt Lindberg rörde det sig om fejk, dödfödd retorik och något som Sveriges väljare ser igenom.

Men snälla Lindberg… Det är inte Åkesson som buntar ihop de andra partierna. Det är de själva som i många år nu buntat ihop sig med varandra för att kunna frysa ute Sverigedemokraterna. Borgaralliansen har ju glatt struntat i att föra sin egen politik i år efter år fast de kunnat fälla Löfvens regering redan 2014 om de viljat detta.

Det här, Lindberg, är något som Sveriges väljare ser, och är djävligt förbannade över. Det är en stor orsak till att så många som tidigare skulle röstat på Moderaterna nu istället vill rösta på Sverigedemokraterna. Den svenska politiken är mest ett spel för gallerierna. Även du måste inse detta, Lindberg?

En sak som var intressant var att SVT:s reporter nämnde Nordiska Motståndsrörelsen och att dessa hållit ett tal i Almedalen, riktat sig till Sverigedemokraternas väljare och sagt att Sverigedemokraterna är folkförrädare. Det där är ju en sak som mainstream-media samt de andra partierna i riksdagen utom Sverigedemokraterna själva antingen inte vet om eller också väldigt sällan låtsas om:

De verkliga nazisterna är sannolikt de som hatar Sverigedemokraterna mest… Tragikomiskt att trots det ändå fortsätta betrakta Sverigedemokraterna som just nazister.

Lindbergs åsikt om Nordiska Motståndsrörelsen: ”En samling clowner”. Jag undrar om offret som fick benen söndersprängda viftar bort dem lika lättvindigt som Lindberg? Det gör inte Åkesson, han vill se dem i fängelse. Låter lite hårt mot en samling clowner, eller vad säger du, Lindberg? Är de verkligen clowner? 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s