Sara Danius- en trendig sekreterare?

I feministernas Sverige brukar vi ju ofta få se galningarna vika ut sig på internet med hucklen över håret, inte för att klä ut sig till påskkärringar utan för att backa upp tokreligiösa patriarkala islamister som vill tvinga kvinnor att skyla sig.

Idag klädde de istället ut sig på ett annat sätt, men med samma stolta utvikning i sociala medier med ”hashtag” och allt. Ja, idag skulle de stödja den före detta ständiga men tydligen ack så trendiga sekreteraren Sara Danius på grund av hennes kön!

Idag klädde politikerna ut sig i ”knytblusar” och gjorde bort sig värre än Göran Persson när han dansade med kossan Doris i ett barnprogram. Så är det med de flesta politiker: De gör sig gärna hur löjliga som helst om de tror att de har något att vinna på tramset.

En människa som ska ha full eloge för att inte hoppa på tåget är naturligtvis Alice Teodorescu. Hon tror på äkta jämställdhet och vill inte förminska Sara Danius till enbart ett kön. Tyvärr känns det som att Teodorescu är ganska ensam om sådan klokhet bland kändisarna i dagens Sverige…

En ”ständig sekreterare” förresten… Vilken djävla löjlig befattning! Varför räcker det inte att bara säga sekreterare? Varför ska den också kallas ständig?

Ännu löjligare har det blivit nu när Anders Olsson i Svenska Akademien har blivit en ”tillfällig ständig sekreterare”. Vad fan? Hur kan man vara en tillfällig ständig sekreterare? Är man tillfällig, så är man för helvete inte ständig!

Det borde man fatta ifall ens syfte är ”att arbeta uppå Svenska Språkets renhet, styrka och höghet”. Uppenbarligen är syftet det motsatta: att motarbeta svenska språkets renhet, styrka och höghet. Basta!

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s