Flaggor i Sverige och USA

Jag kom nyligen hem efter en resa till USA, där amerikanska flaggor hänger och fladdrar precis överallt. Stora flaggor, normala flaggor (inga små), men framförallt amerikanska flaggor. I Amerika. Röda, vita och blå.

Nu är jag i Sverige igen, där flaggorna är av en annorlunda sort. Och då syftar jag inte på att de inte är amerikanska- utan på att de inte är svenska. Inga djävla blå flaggor med gula kors här inte! Den vanligaste flaggan man ser i Göteborg sedan flera år är HBTQ-rörelsens regnbågsflagga.

För att inte omedelbart fördomsfullt bli betraktad som ”homofob” nu, är det väl lämpligt att jag börjar med att säga: Jag skiter fullständigt i vad mina medmänniskor har för sexuella läggningar eller betraktar sig själva som. Det angår inte mig och det berör mig heller inte. Kör ditt eget race!

Däremot stör det mig faktiskt att en flagga från en minoritetsorganisation av nån märklig anledning är den vanligaste flagga som syns i min stad.

HBTQ-personer ska självklart behandlas precis likadant som alla andra. Men övriga personer då? Övriga personer som faktiskt är en stor majoritet? Ska vi frysas ut och känna att vi är nån sorts djävla gäster?

Vad är problemet med den svenska flaggan, den borde väl lämpa sig för alla svenskar, oavsett deras sexuella läggningar eller vad de betraktar sig som? Nej, uppenbarligen inte. I Sverige är HBTQ-rörelsens regnbågsflagga den rätta flaggan.

Såvida det inte kommer en arabisk artist och ska sjunga förstås- då plockas dessa flaggor ned med hast. För i Sverige är islam starkare än HBTQ-rörelsen idag…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s