”IS-svenskar”

Det är mycket käbbel i media för tillfället om några som av och till kallas för ”IS-svenskar”, det vill säga IS-terrorister som någon gång bott i Sverige och sannolikt fått svenskt medborgarskap.

Orsaken till rappakaljan är att de sista delarna av ”Kalifatet” håller på att krascha, vilket får många terrorister att ge upp. De hamnar i fångläger, och de som tidigare bott i Sverige börjar då gnälla och gråta efter hjälp att bli hämtade tillbaka till Sverige istället för att stå för sina val.

Detta kan man förstå- Sverige är en god plattform för terrorister, här skulle de inte bli bestraffade utan tvärtom få statlig och kommunal hjälp med både det ena och det andra och stöttas med skattemedel, medan de ligger riktigt illa till i fångläger i de länder där de härjat de senaste åren.

Vad som är betydligt svårare att begripa, är att det faktiskt finns idioter som vill hämta hit dem!

Det rör sig naturligtvis om de vanliga PK-tomtarna. ”The usual suspects.” Galningar som själva skulle fått sina huvuden uppsatta på pålar om de besökt ”Kalifatet” ställer sig på terroristernas sida, skriker och klagar över att moderaten Hanif Bali uttrycker sig nedsättande och föreslår att vi ska hämta hit terroristerna och istället skicka Kristersson, Åkesson samt GP:s och SvD:s ledarredaktioner till Syrien!

Går det att vara dummare än så? Ja, antagligen går det nog tyvärr, men det är en annan sak. Nu handlar det om ”IS-svenskar”! Det är ett märkligt uttryck med rötter i åsikten att de här människorna på minsta sätt skulle vara svenskar.

Det handlar om att det i en PK-tomtes huvud är så oerhört lätt för precis vem som helst att bli ”svensk”. För Åsa Romson räcker det att åka Stockholms tunnelbana och sannolikt är det ännu lättare för många andra.

Men rent logiskt (ja, jag vet, logik är inte det lättaste för en PK-tomte) ska det väl vara lika lätt att förlora den där ”svenskheten” som att få den?

Här handlar det om människor med svenskt medborgarskap, som lämnat Sverige bakom sig och anslutit sig till en organisation som förklarat krig mot Sverige (och flera övriga länder som Sverige är allierat med). En organisation som utfört terrordåd i bland annat Sverige!

Är dessa personer verkligen ”svenskar”, om det nu för en PK-tomte är så oerhört lätt att bli ”svensk”? Vad betyder ”IS”? Jo, det betyder ju ”Islamiska Staten”. Om man lämnar Sverige och ansluter sig till Islamiska Staten borde man väl inte vara ”svensk” utan isåfall ”kalifatisk”?

Oavsett om det finns någon tunnelbana i Raqqa som man åkt, eller inte.

Och är det något man ska betraktas som för sitt svenska medborgarskap, borde det isåfall vara landsförrädare, eftersom man lämnade Sverige för att ansluta sig till den där terrororganisationen som var öppet fientlig mot Sverige. Självklart!

Och så barn då. Barn är ett gissel i krig. Vad ska man lämpligtvis göra med fiendens barn? Barn växer upp och blir farliga. Nuvarande barn inom IS kan mycket väl bli terrorister om bara några år. Men ska vi bete oss humant, måste vi behandla barnen som oskyldiga.

Det innebär dock inte att vi måste behandla barn som svenskar på grund av att deras föräldrar hade svenskt medborgarskap innan de blev ”kalifatiska”. Föräldrar har ansvar för sina barn, inte stater. Terroristernas barn är oskyldiga vad gäller terrorismen, men det är alla andra barn också och det finns ingen orsak att behandla terroristernas barn annorlunda.

Lämpligast är att helt enkelt sätta in dem på barnhem i Syrien omedelbart och behandla dem som övriga barn där, och hoppas att de inte blir som sina föräldrar. Sen kan ju svenska PK-tomtar adoptera dem och uppfostra dem så gott de kan med genus och feministgriller, men för min del hoppas jag att dessa barn inte kommer till Sverige, för jag tror de kommer bli farliga.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s