Känslor i Gretajippot

Den som följer media, vet att den senaste tiden har fokus riktats ännu mer på Greta Thunberg. Jag trodde inte det var möjligt! Snart kommer hon väl knappt kunna besöka Damernas utan att SVT lägger upp en notis om saken.

Nå, nu höll hon återigen ett tal hos FN. Media beskriver Thunbergs tal som ”starkt” och skarpt” och planen var väl att det skulle vara ”känsloladdat”. Enligt min åsikt fungerade det inte riktigt. Thunberg gjorde ett tappert försök, men det blev för teatraliskt. Hatet och bitterheten i dramat fick mig faktiskt mest att tänka på Adolf Hitler, och därför skrattade jag gott hela talet igenom.

Men visst, de som redan har henne som hjältinna tycker säkert att hon var duktig även här, med sitt ”hatespeech” mot… Ja, exakt vilka hon talar till framkommer inte. Hon säger ”ni”, så det handlar väl om de övriga personerna som besökte FN:s möte.

Hon började sitt tal med att konstatera att det var fel att hon var där och att hon borde varit i skolan istället. Jaja, det är det ju många som sagt precis hela tiden. Men att hon skippat skolan kan hon faktiskt inte anklaga någon annan än sig själv för. Personligen tror jag visserligen att hon tjänat gott på den saken med en bra start inom politiken redan vid tidig ålder, men själv gör hon var hon kan med skuldbeläggandet.

Hon fortsatte med att anklaga världens politiker för att ha stulit hennes drömmar och barndom.

Tja, även den saken är det ju många som argumenterat det senaste året- att Greta Thunberg blivit utnyttjad. Men jag håller inte med. Hon är inte utnyttjad, bara nyttjad. Hon är själv den som vinner mest på att få vara Domedagssektens profet och regalskepp.

Så den här idén med att framställa Thunberg som nån sorts offer när hon upplever the time of her lifenej. Det var en dålig plan, vem som nu skrev talet ifråga.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Känslor i Gretajippot

 1. Grinchen skriver:

  Ja, det är som vilket kändisskap som helst.

  Kan inte barnet sjunga eller sparka boll får föräldrarna pusha i en alternativ riktning.

  Att bli den politiska posterflicka, varumärke och propagandaikon som får globalisterna att gnugga händerna, öppna dörrar och rulla ut mattan.

  Tänk vad föräldrarna har kastat pengar på PR-byråer. Där ligger fotbollsfarsan som vill förverkliga sig genom grabben i lä. Även med mediakontakter förstås.

  En del höjer på ögonbrynen över att sälja in ungdomar som snart fyller vuxna som barn, men smink och ljus gör underverk.

  I media där trettiofemåringa män från Iran säljs in som barn från Afghanistan är verkligheten ändå flytande. Kartan har divergerat långt från verkligheten i dag att det är meningslöst att ens jämföra dessa diametralt skilda spelfält.

  Rent principiellt är det upp till föräldrar hur de uppfostrar sina barn. Köper dock argumentet att det är fel att hetsa barn med diagnoser att tro på domedagsprofetior. Eller att utsätta barn för den press det medför att vara ett polariserat politiskt varumärke i den globala världspressen. Den press det innebär att se sin nyna på löpsedlar över hela världen varje dag i propagandasyfte.

  Tror inte heller att ungen tar särskilt stor skada av de pådyvlade kändisskapet. Etablissemangets barn är aldrig offer i någon egentlig mening. Det vore som att tycka synd om alla flickor som föds som prinsessor i kungahusen runtom i världen. Nio av tio tjejer skulle utan att blinka byta plats med dessa för uppmärksamheten allena.

  Tänker det är bättre för barn till kändisar att delta i globalistiska propagandakampanjer än att de skär och knarkar ihjäl sig. Det är inte heller bra för hälsan.

  När svensk media dagligen deltar i denna såpa bekänner de färg. Det är bra, men samtidigt anmärkningsvärt är att det är så fruktansvärt låg nivå på journalistik.

  SVT nyheter skriver att vi ska lära oss att äta insekter. Jag ser bara en reklambanner i den där Greta och klickar aldrig på artiklarna. Det är ointressant.

  Blir inte förvånad om Greta kommer åkandes på en motorcykel nästa år med en fet cigarr och sprider aska.

  • bergersjo skriver:

   Haha, om hon kommer åkande på en motorcykel skulle jag faktiskt bli förvånad. Jag tänker mig att den karaktär som knåpats ihop om henne skulle passa sig bättre med en elsparkcykel. 🙂 Vad gäller rökning, föreställer jag mig receptbelagd marijuana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s