Tillsammans kan vi göra vårt Sverige bättre… om vi vill!

Jag har redan tidigare nyligen tagit upp sossarnas valslogan om att tillsammans göra vårt Sverige bättre, men det tål att snackas mer om, med tanke på att nästan alla de folkvalda verkligen alltid gör precis tvärtom.

Det vill säga de gör vårt Sverige sämre, och de vägrar att samarbeta.

De klassiska höger- och vänsterblocken är skadliga. Politikerna gaddar ihop sig i klaner som egentligen inte har så mycket gemensamt, och så får de små extremistpartierna bestämma som tack för att de backar upp storpartierna. Det där gäller framförallt sossarna, de har arbetat på det sättet i många år. Kommunisterna, klimataktivisterna och på sistone nu också tokglobalisterna har stöttat sossarna, sossarna har fått stå vid makten men egentligen inte bestämma så mycket… Förutom vad gäller islamismen. Den är väl som starkast inom deras eget parti, och det beror ju på precis samma sak: På 90-talet gick de med på att ta islamisterna under sina vingar, och fick på det sättet mer valboskap. Ett tag. Men de mer klassiska ”arbetarna” drog sig i all snabbare takt iväg till Sverigedemokraterna.

Just det: Även om Sverigedemokraterna nu samarbetar med Moderaterna, har de egentligen mer gemensamt med sossarna. Och därför skulle de ju faktiskt kunna samarbeta riktigt bra, om de verkligen ville. Sossarna skulle förstås tappa mycket valboskap, men de skulle ”göra vårt Sverige bättre”.

Sverigedemokraterna betraktas ofta exempelvis från media som ”extremhöger”, men i själva verket är de ju snarare någonstans i mitten, mellan sossarna och Moderaterna.

Just därför är det dessa tre partier som faktiskt är ”Den Breda Mitten”, och som också tillsammans skulle kunna samarbeta så mycket mer ihop än med olika småpartier. Frågan är bara om de vill? Tyvärr tror jag inte det.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s