Elisabeth Svantesson: Därför höjer vi apanaget när lågkonjunkturen är här!

Vi kommer aldrig att kunna ta oss ut ur EU- så länge det inte finns ett enda parti i riksdagen som vill det. Samma sak gäller monarkin- vi blir aldrig av med den, så länge det inte finns ett enda parti i riksdagen som arbetar med den saken. Och det gör det inte. Inte ens kommunisterna arbetar aktivt med att bli av med monarkin.

Jämfört med det statliga utlandsbiståndet, är det kungliga apanaget inte högt. Men än sedan då? 167,9 miljoner kronor- en höjning från 149,1 mitt under lågkonjunkturen– som en liten present till en statschef som inte är vald av folket. Det viktiga är inte hur mycket det är, det viktiga är vad det är. Och det är antidemokratiskt.

Finansminister Elisabeth Svantesson har som argument att kungen behöver mer pengar för att fira att han har varit kung så länge. Och det tror Svantesson att svenska folket också vill att han ska få. 18 miljoner extra är väl ingenting?

Svantessons argument är för fan dummare än Norrtäljes kommunstyrelses vice ordförande Staffan Tjörnhammars argument om varför han borde få 27 procent högre lön i månaden:

Det är ju alltid en fråga om prioriteringar.”

Just det. Det är det alltid. Och för min del så tycker jag nog ändå att Tjörnhammar förtjänar 110400 kronor i månaden betydligt mer än Carl XVI Gustaf förtjänar ett enda öre om året.

Och då ska man veta, att jag inte tycker någon av dem förtjänar en spänn. Men som Tjörnhammar påpekar, är det en fråga om prioriteringar…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Elisabeth Svantesson: Därför höjer vi apanaget när lågkonjunkturen är här!

 1. Mr Snaggle skriver:

  ”som en liten present till en statschef som inte är vald av folket. Det viktiga är inte hur mycket det är, det viktiga är vad det är. Och det är antidemokratiskt.”

  Huvudet på spiken.

  ”Finansminister Elisabeth Svantesson har som argument att kungen behöver mer pengar för att fira att han har varit kung så länge. Och det tror Svantesson att svenska folket också vill att han ska få. 18 miljoner extra är väl ingenting?”

  Då kunde svenska folket få RÖSTA om den saken också, helt enkelt. Tänk bara hur OFANTLIGT mycket pengar det egentligen är… Och hur mycket det skulle kunna användas till istället.

  Det folk (PK) främst tycker är så hemskt med valresultatet och denna regering, är att SD får så pass mycket makt som de får. Själv tycker jag moderaterna är ett hycklande skitparti med helt verklighetsfrånvända värderingar och skulle mycket hellre önskat att det blev SD med Jimmie som statsminister istället för Ulf.

  • bergersjo skriver:

   Det är bara påhitt att SD har fått mycket makt. De sitter ju inte i regeringen. Folkpartiet har större makt än SD. Och det är DÄRFÖR som bensinen bara går ner med 14 öre istället för 10 kronor.

   • Mr Snaggle skriver:

    De kommer inte få sån stor makt som de borde få med tanke på hur stora de är i alla fall, det är ju ett som är säkert. Så varför kräver de inte mer? Troligen för att de inser faktum och då accepterar läget och tar vad de kan få.

 2. Mr Snaggle skriver:

  Med det sagt så slipper man väl äntligen fokus på feminism och mångfald nu och det blir förhoppningsvis hårdare tag mot kriminella, längre straff etc! Men jag gillar inte Ulf som person och just att det verkar som det mest monarki-vänliga partiet. Det är jättesynd att SD också är så positivt inställda till dem.

  ”Vi kommer aldrig att kunna ta oss ut ur EU- så länge det inte finns ett enda parti i riksdagen som vill det. Samma sak gäller monarkin- vi blir aldrig av med den, så länge det inte finns ett enda parti i riksdagen som arbetar med den saken. Och det gör det inte. Inte ens kommunisterna arbetar aktivt med att bli av med monarkin.”

  Mycket tragiskt bägge delarna.

  • bergersjo skriver:

   Att slippa feminism, mångfald och kriminella tror jag när det händer… :/ Men det är säkert bättre än FÖRRA regeringen åtminstone.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s