Kacklandet i ankdammen

Att Newsmillbloggen producerar precis vilken smörja som helst för att ”skapa debatt” (dvs. visa upp sig i media så mycket som möjligt- all reklam är bra reklam) är ju inte någon nyhet. Tramsigast av dessa var nog när två tanter skrev sina BDSM-fantasier om hur de ville ”ha tillbaka den riktige mannen” i slutet på augusti 2008.

Men nu har Newsmillbloggen producerat en nästan lika fånig kolumn igen, som inte bara Genusdrottningen börjat kackla om, utan som självklart dragit igång värsta tsunamin i bloggträsket, och som bloggare ser jag det nästan som min plikt att ta upp det här larvet jag också.

Eller inte. Men det kan ju vara ganska roligt, så jag gör det ändå.

Okej. Det handlar alltså om en golddigger vid namn Anna, som gift sig med en amerikansk rockstjärna på dekis. Paul Anka, tonårsidol under 60-talet, numera rik gubbe bland de övriga i Hollywood.

Den där Anna är då med i nån sorts ”realityshow” i Dumburken, ungefär som ”The Osbournes” eller ”Girls of the Playboy Mansion”. Den här serien heter ”Svenska Hollywoodfruar” och där visar alltså olika golddiggers från Sverige upp sig och vad de pysslar med.

Den där Anna hävdar att hon är stolt över vad ”Paul och hon” åstadkommit (vad nu hon själv personligen åstadkommit, förutom att ha gift sig med en kändis), men säger också att de båda skrattar hela vägen till banken för pengarna de får ihop för att vara med i den där TV-serien.

Det låter inte som någon verklig stolthet, tycker jag. Mer som nån sorts ursäkt:

”Jaja, TV-serien var väl visserligen rätt förnedrande, men vi tjänade minsann ihop bra med stålar på att fläka ut oss!”

I sin kolumn i Newsmillbloggen påstår förresten Anna, angående förnedring, att ”i USA tar männen hand om allt det ekonomiska, allt annat är en förolämpning mot både kvinnan och mannen i förhållandet.” Ändå skriver hon strax innan: ”självklart förhandlade jag till mig ett bra arvode för att ställa upp i ”Lyxfruar.””

Vilken oerhörd förolämpning för såväl henne som sin make, det borde hon verkligen lämnat åt honom, inte sant (Det är nu det är brukligt att hosta och säga ”hycklare!” om man talar…)?

Hon menar också att en kvinna som är med och betalar en affärslunch istället för att få frisedel som Det Täcka Könet, blir förnedrad. Detta torde ju då innebära att det är förnedrande att ärligt betala för sig, vilket i sin tur innebär att män som inte vill förnedra sig när de går på affärslunch helt enkelt har som enda utväg att ta en springnota.

Men att män förnedras, det kanske Madame Anka inte har något emot. Många kvinnor inom sexbranschen är feministiska och mansfientliga…

Hon menar, att ”svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet.” Innebär detta att hon även tycker att mammor som byter blöjor är tragiska? Kanske, för hon menar att hon har en bättre lösning: ”Här är det illegala mexikaner som gör jobbet.

Fast hon betraktar inte de illegala mexikanernas jobb som speciellt kvalitativt. Snarare verkar hon tycka att hon är deras goda räddare i nöden, som tar hand om dem. Hon skryter om att hon ger dem semester, även om hon skäller ut dem.

Ja, men då så! Får de trots allt semester måste hon ju vara en superschysst arbetsgivare!

Så som hon skrivit är jag faktiskt ganska osäker på om hon bara är en bimbo som gör bort sig totalt, eller om hon tvärtom är väldigt ironisk. Det är svårt att vara säker.

Men jag beslutar mig för att hon helt enkelt är blåst- om hon skämtar, är skämtet ändå misslyckat, eftersom ändå ingen begriper det.

Många har förfasat sig över hennes åsikter om att det är en hemmafrus skyldighet att vara ”snygg och välklädd”, ”se till att mannen är tillfredställd” samt underbart att amerikanska mödrar inte tjatar på sina döttrar om att utbilda sig, utan om att gifta sig med kändisar. Det gör inte jag.

Även om jag tycker hennes åsikter är idiotiska och heller inte tror att de stämmer in i normala familjer i USA, respekterar jag hennes beslut att gifta bort sig som hora. Det är upp till var och en hur man vill leva sitt liv, så länge man inte blir såld som sexslav är det för min del lika respektabelt att jobba inom den branschen som inom någon annan bransch, och desto bättre ifall man trivs med det.

Vad jag inte respekterar är hennes löjliga försök till att dissa Sverige, svenska män och jämställdhet. Vill man bli respekterad för sitt sätt att leva, då får man också respektera andras. Jag undrar verkligen varför det är Gudrun Schyman av alla ankor i ankdammen som kacklat högst om det här- det borde ju snarare vara en man, eftersom det främst är svenska män som hånas i kolumnen.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s