”Grovt Patriarkat”

Expressen ligger illa till bland feministerna nu.

Tidningen råkade påpeka i en nog så intressant ledarkrönika, att vi inte lever i ett grovt patriarkat. Det skulle tidningen inte ha gjort. Svenska internetfeminister gick såklart omedelbart bananas och började skriva om vilket oerhört grovt patriarkat det svenska samhället är, via twitter och en så kallad hashtag vid namn #grovtpatriarkat.

Bloggen Toklandet har god uppsikt på feministiskt twitter, så där samlades snabbt upp massor av så kallade tweetar, för dem som orkar ta reda på vad svenska feminister tycker är grovt patriarkalt.

Själv skulle jag säga att de där feministerna tar upp ganska mycket I-landsproblem, mumbojumbo, en del rena lögner, en hel del kriminalitet, men inte något överhuvudtaget som är patriarkalt- varesig grovt eller inte.

Där tas naturligtvis upp kvinnors olika bekymmer med våldtäkter, mord, partnermisshandel och så vidare. Detta är ingenting som varesig staten eller samhället stöder, tvärtom. Det handlar om olagligheter som såväl män som kvinnor tar starkt avstånd från i Sverige. Att påstå att vi lever i ett grovt patriarkat och använda sådana exempel, är att håna kvinnor som faktiskt bor i patriarkala samhällen i verkligheten.

Det finns länder där våldtäkter inom äktenskapet inte är olagliga. Så har det varit här också- men inte nu längre. Här i Sverige betraktas våldtäkt av en stor majoritet av befolkningen som i stort sätt det värsta man kan drabbas av. Därför är våldtäkter- och för den delen även partnermisshandel, mord och övrig kriminalitet- snarare argument för att Sverige inte är något patriarkat.

Fler argument? Tja, kvinnor tar ut föräldraledighet och tjänar mindre pengar än män. Feministerna använder naturligtvis exakta procent, och dem är jag tveksam till. Vissa vet jag är rena lögner, men det spelar inte någon roll egentligen- procenten är inte så viktiga ifall argumentet i sig inte håller.

Varför tar kvinnorna ut föräldraledighet? Tvingas de till detta av det svenska ”patriarkatet”? Nej- det är snarare så att svenska politiker arbetar för att tvinga männen att ta ut föräldraledighet, så det skulle snarare vara tecken på matriarkat. Om sen då kvinnorna tjänar mindre än männen beroende på att de väljer att sköta om barn, är inte heller detta ”patriarkatets” fel.

Naturligtvis kan det finnas företag i Sverige som betalar mindre lön för samma arbete till kvinnor. Detta är dock olagligt och kan anmälas, vilket jag hoppas också görs isåfall. Men vad jag är nyfiken på är vilka alla dessa företag som diskriminerar kvinnor är? Eftersom feministerna har mycket klar och tydlig statistik på hur mycket sämre lön kvinnor får, så måste de ju också veta vilka företag det rör sig om som diskriminerar. Då borde det ju inte vara något problem att ta upp detta exempelvis i sociala medier så man kan bojkotta de företag som inte följer lagen?

Fler argument om det svenska ”grova patriarkatet”: Gnäll om att kvinnor får tips om att de riskerar att våldtas mer ifall de är asfulla än annars. Precis som man riskerar mer att drabbas av en inbrottstjuv ifall man inte låser dörren. Så är det nämligen: kriminella passar på när de har möjligheten. Att känna sig kränkt för att få höra den sanningen, är idiotiskt.

Gnäll om hur synd det är om kvinnor eftersom de ”måste” lägga en massa tid, pengar och energi på smink, bantning och så vidare för att ”samhället” inte ska tycka de är äckliga. Nu håller jag inte med om att de måste det, men visst, samhället har sin syn på vackra kvinnor- precis som det har sin syn på vackra män. Det har ingenting med patriarkat att göra. Samhället- och inte minst feminister- brukar tycka tjocka gubbar med hängbuk och manboobs är ganska äckliga, trots att de inte är speciellt kvinnliga. Sådana gubbar har för feminister inte ens rätt att bli sexuellt upphetsade av kvinnor, utan betraktas då som ”äckliga gubbslem”.

I Sverige idag är det olagligt att könsstympa flickor- men pojkar däremot får man stympa. Detta måste bero på att vi bor i ett sånt grovt patriarkat… Inte sant, feminister?

 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Grovt Patriarkat”

 1. Pelle2 skriver:

  Det blir ju ännu mera komiskt när man läser den officiella definitionen av ett patriarkat, dv.s ett samhälle där äldre män har en institutionaliserad makt över kvinnor, barn,yngre män och tillgångar.
  Om nu Sverige är ett så dåligt land att leva i så skulle jag också vilja ha ett exempel på ett land som är bättre för en kvinna att leva i.Skulle inte tro att det finns många sådana men däremot finns det med all säkerhet ett antal länder som är lika eller nästan lika bra..

  • bergersjo skriver:

   Med den definitionen blir kaniner och lejon bra exempel på djur som lever patriarkalt. 🙂 Och är man inte patriarken bland dem, skulle det absolut inte vara trevligt att vara hane. Lejonen bliv ivägkörda från flocken och kaninerna blir kastrerade…

 2. Pingback: Är det sant? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s