Svärjevänner

Okej, så när genusvänstern bestämmer sig för att nu djävlar är det någon som ska brunsmetas i en debatt, är det inte ovanligt att den stackaren anklagas för att vara en så kallad ”svärjevän”.

Just det, felstavningen kommer med på köpet.

Man kan förstås ställa sig frågan om det inte är bättre att vara vän med Sverige än fiende?

Ja, jag vet. Ordet kommer från Sverigedemokraterna och eftersom dessa nästan är lika otäcka och nazistiska, rasistiska och fascistiska som random tjock politiker i det där djävla öldrickarlandet Danmark med den mörka diktatur-historien om Kristian Tyrann, ett gåsleverätarland där de pratar helt obegripligt som om de hade en död makrill i munnen, så är det ju mycket träffande att använda Sverigedemokraternas eget ord för att beskriva en islamofob eller rasist eller allmänt främlingsfientlig nationalist.

Eller att bara brunsmeta någon som inte är feminist, genusvänster eller tillräckligt mångkulturbejakande.

För några dagar sedan kallades jag ”svärjevän” för att jag påpekade att för genusvänstern är i stort sett hela Danmark brunt. Egentligen borde jag kanske mer ha anklagats för att vara vän med Danmark eftersom det var landet vi pratade om, men whatever. Man ska inte försöka finna logik i genusvänsterns tankegångar.

Jag förstår dock att det betraktas som radikalt och tokigt att vara vän av Fosterlandet av människor som i decennier gjort sitt bästa för att bryta ner det! Lite märkligt känns det då att sossarna genom Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap delat ut broschyren ”När Ryssen Kommer” (eller vad den nu hette) där man kan läsa detta:

Om Sverige blir angripet av ett annat land kommer vi aldrig att ge upp. Alla uppgifter om att motståndet ska upphöra är falska.

Vad är det där för nationalistiska dumheter? Är det inte bättre att medborgarna drar iväg som asyl-migranter till nåt trevligare ställe ifall Sverige blir angripet av ett annat land, än att vi ska stanna som nån sorts patriarkala mördare och nazister och kriga? Asyl-migration är på modet nu! Politiker värnar asylrätten och även om det inte finns någon svensk kultur kan vi säkert bidra till lite trevlig mångkultur, om inte annat så har vi ju en hel del asyl-migranter ifrån andra, bättre och mer kulturella platser nu här i landet som säkert gärna följer med någon annanstans om det skulle bli krig här!

Kärlek och fred kära globala vänner!

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Svärjevänner

 1. Mr Snuggle skriver:

  Frågan är bara vilka länder man faktiskt skulle ha rätt att flytta till som svensk, för de flesta är ju inte lika frikostiga med att ta emot folk som vi själva. Där gäller nog betydligt hårdare regler.

  Runt förra valet stod folk ur olika partier som vanligt ute på gator och torg för att fiska röster från allmänheten och propagera för sina ideologier. Själv har jag alltid tyckt alla som bara kommer fram till en ute med en agenda, försöka sälja något eller tigga på ett eller annat sätt, är jättejobbigt. Men min kompis hade mött någon från ett parti helt i motsats från hans värderingar, som försökte fiska hans röst. Han sa bara artigt att han inte var intresserad, men personen fortsatte ändå envist. Då sa min vän att han inte skulle rösta på det partiet utan ett annat. ”Så varför vill du att det ska gå åt helvete för Sverige då?!?”, fick han då irriterat. Sådär demokratiska är folk ofta när någon inte tycker just som de själva…

  Men det blir intressant att se resultatet efter höstens val.

  • Ivar L skriver:

   På fullt allvar skall jag svara på din fråga. Fast svenskarna lämnar inte på grund av rysk invasion i framtiden utan på grund av muslimsk immigration.
   Hur som helst, vi kanske kan hoppas att få en status som påminner om judarnas? D.v.s. vi tillhör ett till antal litet folkslag, något som i sig gör oss mindre hotfulla och farliga som immigranter eftersom vi inte är så många. Liksom judarna är vi ett arbetsamt folk som varit duktiga på innovation, forskning, teknik och i viss mån kultur och vi är anpassingsbara. Vårt folk har redan delvis koloniserat vissa Nordamerikanska stater med gott resultat för alla inblandade. Om vi kan måla över och prata bort de senaste decenniernas totalt urspårade feminism och postmodernism så har de flitigare svenskarna helt enkelt goda möjligheter att vara välkomna i ett flertal länder tror jag. Men de som gått genusvetarutbildning kommer nog inte vara de mest eftertraktade. Inte de som sov sig genom skolan heller.

 2. weasel skriver:

  ””Om Sverige blir angripet av ett annat land kommer vi aldrig att ge upp. Alla uppgifter om att motståndet ska upphöra är falska.”

  Usch och fy .
  Det där låter ju ungefär som Tyskland på trettiotalet 😦
  Om nu Putin och hans soldater skulle komma så är dom ju svenskar. Kanske inte direkt omedelbart , men åtminstone så fort som dom har åkt tunnelbana.
  Alla människor har lika värde så jag förstår inte varför ryska soldater skulle vara mindre värda än svenska soldater ?
  Och det där med ”ett annat land” är ju exakt sådana tankebanor som Hitler hade. Vad menar MSB egentligen med ”ett annat land” ?
  Är vi inte alla människor som bor på samma planet ?
  I mitt Sverige bygger vi inga murar så det är bara positivt om folk från andra länder vill komma hit !
  M v h
  Världsmedborgare Weasel

 3. Mr Snuggle skriver:

  Appropå genusvänstern – en annan grej jag har kommit på angående ordet hen.

  Det betyder ju höna på engelska. Risken är ju då att den som kallas det kan ta det som en förolämpning – särskilt om det kopplas ihop med chicken och då alltså kan insinueras att personen är feg. 🙂

  • bergersjo skriver:

   Jag bryr mig inte om vad det betyder på andra språk, det är tillräckligt förolämpande- värre, faktiskt- vad det ska betyda på svenska.
   Jag är en han. Inte någon hon, ingen den, ingen det. Och MINST AV ALLT en hen.
   Jag har ett kön.
   Jag kan absolut respektera att personer som inte känner sig som han eller hon vill kallas hen. Men de måste fatta och respektera att majoriteten av exakt samma anledning heller inte vill kallas för hen. Den stora majoriteten känner sig som män och kvinnor, inte som något tredje kön eller som helt könlösa. Det måste OCKSÅ respekteras.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Det är ju troligen just transsexuella personer vars könsidentitet är svårdefinerad som det handlar om också. Varför skulle ordet användas på någon annan?

  Eller för tidningar, som försöker hålla någons identitet och även kön hemlig.

  • bergersjo skriver:

   Har du inte sett och hört media de senaste åren? De kallar ju ALLA för hen! Tillochmed Alice Teodorescu använder det ordet. De använder inte bara hen för att hålla något hemligt- de gör det för att de tycker det är ”ovidkommande”. Och varför ska de hålla något hemligt? Vad är det för problem att de som vill veta nyheter får veta vad det är för kön på folk? Det är ju tvärtom bara BRA!
   Om jag skulle nämnas i media vill jag inte kallas hen.

 5. Mr Snuggle skriver:

  Nej, jag undviker de vanliga medierna. Kollar nästan aldrig på nyheterna varken på TV eller nätet, ignorerar löpsedlar och köper aldrig tidningar. Det intresserar mig inte, såvida inte något riktigt stort har hänt. Ingen aning om vem kvinnan du nämner är heller.

  Jag minns en artikel för ett antal år sen, med en farsa till någon känd person som försökt begå självmord. Varje gång han nämnde barnet vid namn, hade de ändrat det till ” mitt barn” i artikeln. Det blev jobbigt att läsa i längden. Tre bokstäver skulle då varit enklare, om de verkligen ville hålla könet hemligt också för familjens skull, då det handlade om en person med hög profil och folk redan hade börjat spekulera i vem det var.

  Sen kan det ju vara bra om man blivit utsatt för något av en person med tveksam könstillhörighet också, när man sen ska beskriva det för polisen. För att slippa säga att personen var så pass könlös att man faktiskt inte kunde avgöra…

  • bergersjo skriver:

   Då missar du mycket. Teodorescu är en av Sveriges absolut bästa ledarskribenter. Hon skriver på GP.
   Ingen köper väl tidningar numera- alla tidningar ligger på internet!

   Jag skulle tycka precis tvärtom- jag stör mig ENORMT varje gång jag ser det där hittepåordet! Då hade jag föredragit att läsa ”mitt barn”. Men kan man sitt språk behöver man varken skriva ”mitt barn” om och om igen ELLER ”hen” överhuvudtaget. Det finns tillräckligt med riktiga ord att välja bland för att språket ska hålla sig varierat.

   Om de verkligen vill hålla personen hemlig är det bättre att de inte skriver något alls. Genom att inte gå ut med vem det är ifall folk ändå vet vilka syskon det handlar om innebär det ju bara att folk spekulerar högvilt även bland de som det inte rör sig om. Rykten…

   Jag säger hellre att personen är så könlös att jag inte kunde avgöra än att jag bara säger ”hen”. SÄRSKILT om det är en beskrivning till polisen!

   Men visst, då vet jag att du är en hensägare, det är upp till dig. 🙂

   • Mr Snuggle skriver:

    Jag har tillräckligt med problem för orka bry mig, det är det…Det är därför jag undviker de stora mediernas nyheter också, det gör mig mest bara irriterad. Men jag har inget politiskt jobb heller så jag behöver hålla mig uppdaterad.

 6. Mr Snuggle skriver:

  Upp till en viss ålder är de flesta eller i alla fall många barn faktiskt rätt könlösa utseendemässigt. Om två 6-åringar hade samma kläder och frisyr, skulle det nog vara väldigt svårt att se vem som var pojke och vem som var flicka…Det är ju först efter puberteten som de markanta skillnaderna mellan könen oftast uppenbarar sig.

 7. Mr Snuggle skriver:

  En sak jag har noterat i alla fall, Sven: Du är ungefär som jag du på nätet. Det dröjer ganska länge mellan aktiviteten, men när du väl börjar igen, kommer det liksom flera inlägg i en tät följd. 🙂 Men så är det ju med inspirationen, vet jag för egen del. 😉

 8. Mr Snuggle skriver:

  Samma här.

 9. Mr Snuggle skriver:

  SVT verkar ha gått in helt för det där med hur duktiga, starka och fantastiska kvinnor är i alla fall, har jag noterat. Och hur mycket av motsatsen män är då, förstås. Starka kvinnor, kvinnor på toppen, seminarium om mäns våld, osv, osv…Eller allt vad det heter, som alltsammans bygger på precis samma koncept. Fast Malou är inte dålig på samma vinkel hon heller.

  Man lämnar en relation direkt efter första slaget och inser att man valde fel person. Problemet löst. Ingen anledning alls att hata män sen heller. Sen finns det ju även män som blir slagna i nära relationer, som sagt. Men det är ju något de flesta bara skrattar åt.

  Jag önskar verkligen jag fick träffa en kvinna någon dag som var lika stark, god, underbar, självständig och fantastisk som media hela tiden framställer dem i allmänhet. De flesta jag har träffat har varit den direkta motsatsen. Mobbare och översittare. Men att ha någon kritik mot kvinnor är ju helt tabu. Även en garanti för att förlora eller bli hatad av alla kvinnliga kontakter. Själv ska man däremot tycka det är är helt okej med uttalanden som att alla män ska dö en plågsam död.

  Folk måste vakna upp ur koman och tron att det är lika som för 50 år sen, att ”kvinnor måste höja sina röster för att höras” osv medan killarna tar all plats. Det finns inga skillnader mellan könen längre, allt har bara blivit värre och grövre med allting.

  Varför inte någon gång bara SKITA i vad folk har mellan benen och se till hur personen är och bara bedöma den för det? Och bara gå efter moral vid bedömningen utav andra. Att alla normala män tar avstånd från dåliga män och alla normala kvinnor tar avstånd från dåliga kvinnor. Motsatsen är ju just vad sexism och diskriminering handlar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s