Medias hat mot vita medelålders män

Det ligger ett otäckt hat mot vita män och pyr inom svensk media. Det har funnits länge nu, så man kan väl rentav säga att det är en gammal svensk tradition. Alla minns väl när SVT:s reporter Brita Zackari påpekade att det var ”väldigt mycket vita män” med i Vasaloppet?

Grodor ur munnen på vänsteraktivister är dock ingen ovanlighet på SVT. I kvällens avsnitt av nyhetsprogrammet Aktuellt beklagade den före detta USA-korrespondenten Carina Bergfeldt att det bara var ”vita medelålders män” kvar som presidentkandidater- som om de vore sämre kandidater än andra människor (För övrigt var det naturligtvis fake news- de där männen är inte medelålders. Ska man vara riktigt snäll är de isåfall djävligt högt upp i ”medelåldern”… Donald Trump är till exempel 73 år.)!

Men värre blev det snabbt: Bara några minuter därefter i programmet Kulturnyheterna kritiserade bland annat Fredrik Sahlin de filmer som skulle vara med i årets Oscarsgala med meningar som:

”Det är klassiskt manliga teman här också.”

”Bristen på mångfald präglar alla kategorier.”

”Det är ju väldigt vitt.”

”Ska man summera det hela så var det här ändå året då det manliga, gamla, vita Hollywood slog tillbaka.”

Ja, föreställ er nu att liknande saker skulle sägas i TV om andra människor än just vita män?

”Det är väldigt svart. Väldigt brunt. Bara en massa kvinnor som får priser i år.”

Aldrig i helvete. Tvärtom skulle media jubla och gratulera och heja över de starka rasifierade kvinnorna som belönats för sina prestationer- trots bristen på mångfald. Ännu mer om det handlade om transpersoner och queer-teman.

Så varifrån kommer det där rasistiska, misandriska, unket stinkande hatet? Själv misstänker jag att det kanske, som så mycket annat i Sverige, kommer ifrån USA ursprungligen. I USA finns en rasism och en gås som förblivit oplockad mellan svarta och vita i över 150 år. Sveriges vänster hävdar jämt att rasismen i Sverige är ungefär som den var i amerikanska södern på 50-talet, och den bilden måste nästan komma från USA.

Men hatet mot män då? Jag tror det handlar om att det är samma hatare. De är ”anti-rasister”- därför hatar de vita. De är feminister- därför hatar de män. Och de smyger gladeligen in ytterligare hat hela tiden. Hat mot heterosexuella. Hat mot medelålders. Hat mot cis-personer. Hat mot köttätare och personer som kör bil- eller ännu värre- åker på flygresor.

Hat, hat, hat. Så mycket hat. Det spelar ingen roll om de själva är vita heterosexuella medelålders cis-män- de hatar gärna sig själva. Det är nog ungefär som med flygskam. Det känns skönt att skämmas över att man flyger, för även om man behöver flyga så har man åtminstone vett att skämmas över det. Och då har man liksom gjort något gott för klimatet där iallafall.

Likadant är det att hata sig själv och skämmas över sitt kön och sin hudfärg- då är man en god feminist och en god anti-rasist…       

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Medias hat mot vita medelålders män

  1. Pingback: Landet Bizarro | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s