Jonas Sjöstedt i bråk med Rossana Dinamarca

Att kommunisternas före detta riksdagsledamot Rossana Dinamarca ständigt var i bråk med Sverigedemokraterna kan ju knappast ha undgått någon. Det var ju hon som gick omkring i en t-shirt med texten ”SD=rasister” och som nedlåtande fnyste åt dåvarande andra vice talman Björn Söder att han inte var hennes talman– också det på grund av att han var sverigedemokrat. Dinamarca ville gärna sitta i riksdagen och håva in en fet månadslön, men som kommunist kunde hon förstås aldrig visa respekt för de väljare som riksdagsledamöterna ska representera.

Men att hon dessutom bittert såg sin egen dåvarande partiledare Jonas Sjöstedt som en ren nemesis, det var mer än iallafall jag lyckats snappa upp. Den saken tror jag de lyckats hålla för sig själva i maktens korridorer.

Fram tills helt nyligen då när Sjöstedt kom ut med sina memoarer ”Allt kommer att bli bra”, där han bestämt sig för att gå till angrepp mot sin tidigare ärkefiende, och på så vis vara den som skrattar sist i deras långa och bittra strid.

En rolig historia, tycker jag! Det har alltid verkat som om Jonas Sjöstedt varit så oerhört omtyckt- trots att han var en vit, kränkt, någorlunda övre medelålders och heterosexuell cis-man som ledare för ett parti som formligen hatade sådana- och det har alltid stört och irriterat mig. Men nu vet jag iallafall att inte alla kommunisterna älskade honom…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jonas Sjöstedt i bråk med Rossana Dinamarca

 1. G skriver:

  ”– Han har svårt att släppa att jag ställde upp som partiledarkandidat hela vägen och inte drog mig ur.”

  Hahaha. Nä, sååå långsint tror jag nog inte ens att Sjöstedt är faktiskt.

  • bergersjo skriver:

   Jag tror mer på motsatsen, att HON har svårt att släppa att HAN, en sån där vit kränkt heterosexuell svensk MAN, ställde upp och valdes istället för henne- en ”rasifierad” (eller åtminstone invandrare) kvinna. För identitetspolitiken är det så mycket bättre.

  • bergersjo skriver:

   Nej, det gör de inte. IS-kvinnorna är ett oerhört hot och på sätt och vis utgör de ett STÖRRE hot pga. sitt kön eftersom de föder massor av barn som sedan växer upp till att bli hot de också. Kurderna borde gjort processen kort med dem när de tog fast dem istället för att sätta dem i fångläger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s