Nu tog GothCon steget in i queerfeministisk politik

Sedan 90-talet har jag haft en alldeles särskild påsk-tradition: Jag har arbetat på ett av världens äldsta och Sveriges största spelkonvent.

Jag har länge haft väldigt blandade känslor för GothCon. Känslor som blivit sämre och sämre med åren.

Från början var allt gott och väl, det är roligt att arbeta ideellt med något som intresserar en. Och det jag arbetat mest med på GothCon har varit rollspel.

Men jag har irriterat mig över än det ena, än det andra. Konventet sköts långtifrån demokratiskt, trots detta suger det varje år till sig en betydande summa skattepengar från Sverok. Enbart det är något jag tycker är ganska irriterande.

En annan sak är hur ”staben” (den lilla grupp som sitter i VIP-rummet på konventet och drar i trådarna) gång efter gång givit exempel på otacksamhet och byråkratiskt velande fram och tillbaka, för att inte tala om så kallad svågerpolitik.

De senaste åren har enda orsaken till att jag arbetat på konventet varit att jag har en del vänner runt om i landet som jag aldrig träffar någon annanstans.

Men nu får det vara bra.

Igår skröt nämligen GothCon på Facebook med att dess stab ”genomgått en heldagsutbildning i genus och jämställdhet”, så nu vill jag inte längre författa mig med den skiten.

Varför inte det, undrar kanske någon, har jag något emot jämställdhet?

Nej, det har jag verkligen inte. Tvärtom. Vad jag har något emot, är ”genusvetenskap”. ”Genus” har inte med jämställdhet att göra, det är en form av politiska åsikter, och åsikter är olika.

Ett spelkonvent ska vara fritt från politiska och religiösa pekpinnar. Vad GothCon borde fokusera på är behjälplighet för sina besökare, tacksamhet och stöd till sina slavarbetare och framförallt en lika behandling av alla istället för vad som pågått där ända sedan 90-talet.

Alla ska vara välkomna dit, oavsett åsikter, för att ägna sig åt spel.

Istället ger sig nu konventet upp på barrikaderna för feministisk politik, att tillsammans med Gudrun Schyman och övriga tokkärringar gagga om att man ska kalla varandra för ”hen” och ytterligare galenskap som står på deras genus-agenda.

Jag skulle vilja jämställa detta med att deras stab gick en kurs i Jehovas Vittnen. Det skulle säkert vara givande för besökare som själva ingick i sagda dörrknackarsekt, men det vore ganska jobbigt för övriga.

Precis på samma sätt är det när de ger sig i kast med ”genus” och därmed i stort sett blir medlemmar i Feministiskt Initiativ. Det är säkert kul för alla queerfeminister som går på konventet, men besökare med andra åsikter hamnar plötsligt på ett kallare konvent.

Det avstår jag från. Jag föredrar mina egna politiska åsikter.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nu tog GothCon steget in i queerfeministisk politik

  1. Pingback: GothCon- traditionellt feministkonvent | Maniac Media

  2. Pingback: Gubbdjävlar och tokkärringar | Maniac Media

  3. Pingback: Gemenskap för alla på GothCon- utom för cis-män naturligtvis! | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s